Öğrencilere desteğine devam eden FANUC, son olarak IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) Türkiye Öğrenci Kolları Robotics and Automation Society ve IEEE Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Kolu ortaklığında düzenlenecek RoboFest Yarışması’na sponsor oldu.

15 MAYIS'TA BAŞLAYACAK, ÜÇ GÜN SÜRECEK

Sektördeki nitelikli iş gücünün çekirdekten yetişmesi adına çeşitli organizasyonlara desteğini sürdüren firma, 15-16-17 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecek yarışmaya altın sponsor olarak gençlere verdiği değeri bir kez daha gösterdi. 

TÜM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KATILABİLECEK

Türkiye’nin dört bir yanından tüm üniversite öğrencilerine açık olacak yarışma kapsamında öğrencilere, teorik bilgilerini test edip pratiğe dökecekleri bir ortam sunulacak.

ROS (Robot Operating System) alt tabanlı online simülasyon uygulaması kullanılarak çizgi izleyen, drone, endüstriyel robot ve labirent olmak üzere 4 farklı kategoride çeşitli görevler ve konseptler belirlenecek.

Bu doğrultuda öğrencilerden söz konusu görevleri en kısa sürede ve başarılı bir şekilde tamamlanmaları istenecek.

ROBOT TEKNOLOJİLERİNİ ANLATACAK

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla heyecanlı bir mücadeleye sahne olması beklenen yarışma çerçevesinde ayrıca, FANUC firması da bir sunum ile yer alacak.

Firma adına FANUC Türkiye Uygulama Mühendisi Onur Ateş, yarışmanın ikinci gününde firmanın robot teknolojilerini anlatan bir sunum gerçekleştirecek.