“Verimli Mühendislik” sloganıyla müşterilerinin mühendislik süreçlerini verimli hale getirmeye yardımcı olacak ürün ve hizmetler sunan EPlan, pano imalat sürecinde üç boyutlu olarak tasarlayarak otomatikleştiren yazılımıyla verimlilik sağlanmasına olanak tanıyor.

“BULUT ÇÖZÜMLERİMİZ SÜRECİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

EPLAN Türkiye Genel Müdürü Ali Özgür Emekli, e-VIEW, e-MANAGE gibi bulut sistemi çözümlerinin uçtan uca verimlilik ile ilgili olduğunun altını çizerek “Bulut sistemi çözümlerimiz, işletmelerin elektrik otomasyon ekosistemi içinde daha verimli projeler çizmeleri amacıyla hayata geçirilmiş çözümlerdir. Birden çok proje versiyonu yerine tek bir proje versiyonunda hataların olmadığı, projenin sonunda en güncel versiyonunun kullanıcının elinde olduğu ya da projenin ardından fabrikada devreye alınmasını takiben revizyon yapılması gerektiğinde, tablet üzerinden projeye erişerek kolayca revizyon yapılabilmesini sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

“MALİYET, ZAMAN VE İŞGÜCÜ TASARRUFU SAĞLIYORUZ”

Elektrik panosunun imalat sürecindeki verimlilik ile ilgili bir örneği paylaşan Emekli, kablolamayı manuel yerine otomatik olarak yapmanın avantajlarını şu şekilde anlattı:

FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

“EPlan’da panoyu üç boyutlu olarak tasarladıktan sonra tek bir tuşla otomatik olarak kablolamayı yaptırıyoruz. Hangi malzemeden hangi malzemeye nereden kablo gidecek ve her birinde kaç metre kablo kullanılacak, hangi cins kablodan kaç metreye ihtiyaç olacak gibi verilerin yer aldığı bir rapor oluşturuyoruz. Bu işlem kullanıcının çok ciddi bir zaman tasarrufu elde etmesine imkan veriyor. Aksi takdirde geleneksel yöntemle manuel olarak ölçerek yapılması gerekiyor. Bunun sonucunda da yanlış ölçümler kablo israfına sebebiyet verebiliyor.” 

Yazılımlarının yıllık kullanılan makara kablo kaleminde tasarrufa olanak tanımasının yanında kablo tasarımının Eplan üzerinden direkt olarak kablo kesme makinasına gönderildiğini kaydeden Emekli, bu sayede kesimin ve kablonun üzerine yazılan etiketlemenin de otomatik olarak yapılabildiğini dile getirdi. 

EPLAN Türkiye Genel Müdürü Emekli, tüm bunlarla birlikte etiket ve kablo israfının önüne geçilerek; hatasız ve daha hızlı bir sürecin sağlandığını, maliyet, zaman ve işgücünden tasarruf edildiğini vurguladı.