Geleneksel endüstriyel görüntü işleme sistemleri kullanarak renk algılama, barkod okuma, ölçüm ve var/yok kontrolleri yapılabilirken düşük kontrastlı, arka plan ile aynı renge sahip parçaların montaj kontrolü ve görüntünün işlenmesi 2D kameralar ile oldukça zordur.

KEYENCE'nin ‘Pattern Projection’ Sistemi, görsel kontrol ve üçüncü boyutta varlık yokluk ile montaj doğrulaması için tek bir kamera ve aydınlatma sayesinde tüm bu sorunların üstesinden kararlı bir şekilde gelebilmektedir. 

‘Pattern Projection’ aydınlatması üzerinde bulunan 8 farklı ışık kaynağı sayesinde zorlu yüzeyleri kararlı ve net bir şekilde ortaya çıkartarak 3 boyutlu görüntü elde eder. 

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

Bu 3 boyutlu görüntüde CV-X ve XG-X kontrol ünitesinde yer alan güçlü algılama fonksiyonları ile ürün üzerinde noktasal yükseklik ölçümü, profil ölçümü, şekil karşılaştırma ve belirlenen referans yüksekliklerde nesnelerin alan ve şekil değerlerini (piksel ve benzerlik) çıkartma özelliğine sahiptir.

AYNI ANDA 2D VE 3D GÖRÜNTÜLEME

‘Pattern Projection’ tek bir kamerayla aynı anda 2D ve 3D görüntü işleme uygulamalarını gerçekleştirebilmektedir.

3. Boyut tüm standart görüntü işleme örneklerinde uygulanabilmekte ve yüksek kararlılık sağlar. Kaynak ve lehim algılama gibi zorlu görüntü işleme uygulamaları, 2 Boyutlu görüntüde renk ve kontrast farklarından yola çıkmak yerine, 3. Boyut (Z ekseni) özelliğini kullanarak yükseklik farklarıyla çok daha kolay ve başarılı bir şekilde sonuç elde edebilmektedir.

DÜŞÜK KONTRAST FARKLARINI KARARLI BİR ŞEKİLDE ALGILAMA

Geleneksel görüntü işleme sistemlerindeki en büyük zorluk; kontrast farkı yaratılamayan zorlu parçalarda varlık/yokluk, pozisyon kontrolleri gibi uygulamalardır.

Görüntü işleme sistemleri teknolojisinde yeni bir çağ başlatan “Pattern Projection” sayesinde parlak metal parçaların üzerinde bulunan yine aynı kontrast ve parlaklıktaki yay, somun ve tırnakların dahi düzgün montajlanıp montajlanmadığını kolaylıkla tespit edilebilmektedir. 

BÜYÜK PARÇALARDA 3D GÖRÜNTÜLEME YETENEĞİ

KEYENCE ‘Pattern Projection’ 250x250mm’lik geniş bir alanda dahi 3D görüntüleme imkanı sağlamaktadır.

Bu alanda kontrol yaparken aynı zamanda da 100 mm’lik görüntüleme derinliği sunar. Gövde parçalarında sealer, kapı panellerinde klips kontrolleri gibi geniş alanda görüntüleme gereken düşük kontrastlı uygulamalar 3D görüntüleme sayesinde kolaylıkla çözülmektedir. 

UYGULAMA ÖRNEKLERİ

Şanzıman montaj ve sealer kontrolü
3D kontrol araçlarıyla Sealer varlık-yokluğu, eksikliği ve montaj kontrolü arka plan renginden bağımsız bir şekilde kolaylıkla yapılır.

  

Lityum İyon batarya terminal kontrolü
KEYENCE ‘Pattern Projection’ 3 boyutlu profil çıkararak terminal pozisyonlarını kontrol eder. Terminal yükseklik verilerini kullanarak terminal kaynaklarının düzgün yapılıp yapılmadığını; parlamadan ve yansımadan etkilenmeden kolaylıkla tespit eder.

  

KEYENCE ‘Pattern Projection’ teknolojisi; zorlu montaj ve kalite kontrol uygulamalarını 3D görüntüleme özelliği sayesinde kararlı ve sorunsuz bir şekilde çözer. Kontrol etmek istenilen ürünler arasında kontrast farkı olmasa dahi yükseklik farkından kolaylıkla tespit edilerek; sistemin uzun yıllar boyunca sorunsuz çalışmasını sağlar.