Otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek otomasyonlu üretim hatlarında, maksimum performans, hızlı çevrim süresi ve güvenlik en önemli faktörlerdir.

Piab vakum çözümleri ile verimliliğin artmasına ve enerji tasarrufu yapılmasına destek oluyoruz. Üretim hattında pres atölyesinden montaja, boyahaneden plastik parçaların üretimine kadar tüm süreçlerde inovatif çözümler sunuyoruz.

PRES HATLARI

Sac şekillendirme ve taşıma proseslerindeki yağlı yüzeyler, yakalama için dar alanlar, preslerde güvenlik ve hız, vantuz ve vakum sisteminizi tasarlarken göz önünde bulunması gereken önemli faktörlerdir. Otomotiv sektörü için özel olarak tasarlanmış Piab vantuzlar ile güvenilir ve hızlı taşıma sağlayabilirsiniz.

Vantuz dudaklarındaki özel kanallı yapı sayesinde sürtünmeyi artırarak yağlı yüzeylerde güçlü tutuş sağlar. Standart vantuzlara göre 2-4 kat daha fazla yan yük dayanımı sayesinde yüksek hızda yatay transfer işlerinde parçayı kaydırmaz.

GÖVDE MONTAJ HATLARI

Otomotiv proseslerinde gövde montaj hatlarında hız ve güvenlik ilk önceliktir. Metal levhalar, ağır ve yağlı olduğundan, enerji açısından en verimli yakalama için özel olarak tasarlanmış Piab vantuzlar ürünleri yakalamak, kaldırmak ve montaj hattı boyunca taşımanın en güvenli çözümdür. Üretim sırasında esneklik sağlar. Sağlam ve güvenilir tasarımıyla, elektrik kesintisi durumunda bile maksimum güvenlik sunar.


 
Montaj hatlarındaki manipülatörler ile cam yükleme/boşaltma proseslerinde camın ince ve kırılgan yapısı sebebiyle yüksek hassasiyet ve güvenlik her zaman ön planda olmalıdır. 

Piab piSECURE, hava kesilmesi durumunda bile parçaları 30 dakikaya kadar vakum seviyesini koruyarak, güvenle tutar. Piab piSECURE ile taşınan ürünlerde vakum kaybından dolayı oluşabilecek düşme durumlarının önüne geçmenizi sağlar, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) seviyenizi yükseltir.

FİNAL MONTAJ HATLARI

Final montaj hatlarında (boya sonrası) araç üzerine tamponlar, gösterge panelleri, lastikler, ön camlar gibi parçaların montajı yapılmaktadır. Piab vakum çözümleri ile bu parçaların verimli ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlıyoruz.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR


 
Robotik uygulamalarınızda kullanabileceğiniz Piab piCOMPACT®23 SMART, vakum sisteminizde ihtiyaç duyabileceğiniz açma kapama valfi, üfleme valfi, vakum sensörü, vakum filtresi, vakum çekvalfi, üfleme hızayar valfi gibi ürünleri aynı gövdede barındıran kompakt ve hafif bir yapıya sahiptir. Vakum üreteçlerini, proseslerinize Dijital I/O veya IO-Link ile kolayca entegre edebilirsiniz. Enerji tasarruf fonksiyonu ile yakalama gerçekleştikten sonra vakum üreteci tüm hava tüketimini sonlandırır. Tutma esnasında oluşabilecek vakum seviyesinin düşmesi durumunda, vakum üreteci otomatik olarak devreye girip vakum seviyesini yeniden ideal seviyeye taşır.

Üretiminize hız katan piCOMPACT23, kolay kurulum ve bakım kolaylığı ile zaman ve iş gücünden tasarruf etmenize de yardımcı olur. Piab plastik enjeksiyon uygulamalarında kalıptan alınan sıcak parçaların taşınması esnasında üzerinde vantuzdan kaynaklı yakalama izleri görülür. Otomotiv endüstrinde trim parçaları enjeksiyondan direkt olarak final montaj hattına transfer edildiği için parçaların yüzey kalitesi önemlidir.


 
Piab iz bırakmayan vantuzlar ile plastik, cam, parlak yüzeyler ve plastik enjeksiyondan çıkan sıcak parçaları kusursuz bir şekilde taşıyabilirsiniz.