Sanayide Enerji tasarruflu ürünlerin ve akıllı sistemlerin yaygınlaşmasıyla birlikte elektrikli tutucuların ve çabuk değiştiricilerin kullanımı da her geçen gün artıyor. Gimatic de gelişen bu teknolojiyi kullanarak plastik sektöründeki üretim ve verimliliği arttırmayı hedefliyor. 
Gimatic, elektrikli ekipmanları ile hava sarfiyatının önüne geçerek enerji tasarrufu konusunda büyük avantajlar sağlıyor. Ayrıca yeni NFC ile haberleşen etiket sistemi sayesinde robot eli üzerine bilgi yazmak ve okumak da artık oldukça kolay bir hal aldı. Bu sistem sayesinde hat başında çalışan operatör veya proses sorumlusu telefonuna yüklediği Gimatic uygulaması ile, robot eline ait bütün bilgileri akıllı telefonu üzerinde görebilecek. Telefonunu etikete yaklaştırdığında bu robot eline ait tüm parça listesi görülebiliyor, robot elinin ne kadar süredir çalıştığını ve kaç çevrim yaptığını da inceleyip, İhtiyaç olması halinde parçaların bakımları veya değişmesi için kalan süre de hesaplanabiliyor. 
Örneğin robot eli üzerindeki herhangi bir parçayı değiştirmek istediğinde, parça listesinden koda ulaşabilir, ömür süresi dolan ekipmanların değişimini yapabilirsiniz. Ayrıca robot elinin ölçüleri, ağırlığı ve ataleti gibi robotu etkileyen bilgilere de uygulama üzerinden ulaşmak mümkün.  Bunun yanı sıra, tüm bu bilgiler bir bulut ağı üzerinde kayıtlı olduğundan, robot ellerinin izlenebiliyor. Günümüz teknolojisinde fabrikalar için bu özellik işleri oldukça kolaylaştıracak gibi gözüküyor.

GİMATİC ELEKTRİKLİ YOLLUK TUTUCULAR

Plastik sektöründe bir başka yenilik de elektrikli yolluk tutuculardır. Dünyadaki ilk elektrikli yolluk tutucuyu üretilmiş firma olarak Gimatic öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemde robot ellerinde yaygın olarak kullanılacak olan elektrikli yolluk tutucular, birçok devre elemanını aradan çıkararak kullanım kolaylığı sağlayacağı öngörülüyor. Hatta yalnızca yolluktan taşınan küçük parçalar için sistemden kompresörü tamamen çıkarmaya olanak sağlıyor, böylece hava sarfiyatı ortadan kalkıyor.

GİMATİC, TEKNOLOJİSİ MEDİKAL SEKTÖRÜNDE

Gimatic, plastik sektörünün yanı sıra medikal sektörüne de yönelik önemli yatırımlar yapıyor. Medikal sektöründe ilaçların taşınması için tasarlanan IP65 korumalı ve Cleanrrom sertifikalı özel silikon fanus içerisinde çalışan elektrikli tutucu bunlardan bir tanesi. Gimatic’in inovatif ürünlerinden olan bu sistem sayesinde, Cleanroom prosedürü ile çalışması gereken ortamlarda, Gripper kaynaklı herhangi partikülün ulaşmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

GİMATİC TEKNOLOJİSİ İLE ZİRAAT ALANINDA ÖZEL ÇÖZÜMLER

Gimatic geliştirdiği ürünler sayesinde ziraat alanında da müşterilerine özel çözümler üretiyor. İspanyol bir ziraat firması ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bir projede, Gimatic elektrikli tutucular kullanılarak  tarladan çilek toplama projesi başarı ile tamamlandı.  Gimatic elektrikli tutucuları 24Vdc çalışma özelliği ve  düşük enerji tüketimi ile bu uygulamada çileklere zarar vermeden saplarından taşımaya olanak veriyor. 
Her yıl birçok teknolojik ve inovatif odaklı ürününü piyasaya sunan Gimatic, bu yeni ürünlerin ülke pazarında yaygınlaştırılmasında rol oynuyor. Geleceğe dönük hedefleri doğrultusunda satış kadrosu ve bölgesini her yıl genişletirken, başta otomotiv, beyaz eşya, plastik, metal, gıda ve medikal alanlarındaki başarılı çalışmalarına devam ediyor.