105.8 frekansında yayın yapan ST Endüstri Radyo’da Çetin Ünsalan’ın hazırlayıp sunduğu İşte Gündem programının canlı yayınına konuk olarak katılan Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, robot yatırımlarının yatak sektöründe açtığı büyümeyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Gökmen, adet sayıları arttıkça robot yatırım ihtiyacının arttığını, baza üretim tesisinde kaynak robotlarından boya üretimine pek çok proseste robotlardan faydalandıklarını belirtti. 

Gökmen, yatak üretim hattında robotlarla birlikte el değmeden üretimlerini gerçekleştirdiklerini ve robotların hız ve iş gücü verimliliği noktasında firmalarını en üst seviyeye taşıdığını ifade etti. 

“SÜREÇ İYİ YÖNETİLİRSE, İSTENİLEN SONUÇLAR ALINIR”

Robot yatırımının maliyetli olduğunu söyleyen Gökmen, alım süreci, kalibrasyonu ve uyumunun belli bir süreç olduğunu ama sistemi entegre ettikten sonra önemli bir hıza ulaşıldığını, bunun da üretim kalitesini ve üretim adedini artırdığını vurguladı.

Yatırım öncesi tavsiyelerinin fabrikanın yanı sıra saha araştırmasının da iyi yapılmasının altını çizen Gökmen, yatırımların iyi yönetildiği takdirde kalitenin ve bununla birlikte hızın da arttığını kaydetti.

Her gün Ar-Ge yaptıklarını ve Ar-Ge’nin önemine işaret eden Gökmen, “Doğru ürünü, doğru teknolojiyi ve doğru materyali birleştirdiğinizde doğru sonuca ulaşıyorsunuz. Yatırım yapmasanız bile dünya görüşüne, fikre sahip oluyorsunuz” dedi.

“ÇALIŞANLARIMIZLA BİRLİKTE BÜYÜYORUZ”

Robot yatırımının ardından çalışanlarının entegrasyonuna da değinen Gökmen, sonrasında kimsenin işsiz kalmadığını belirterek şunları söyledi: “Yatırımla iyi sonuçlar aldığımız takdirde, çalışanlarımızı doğru ve yenilik yapılacak yerlere entegre ediyoruz. Entegre edebilmek için geliştirmemiz gerekiyor. Robot yatırımı yaptık, iş gücüne ihtiyaç kalmadı diye bir şey yok. Çünkü sektörümüzde iş gücü olmazsa, ekip arkadaşlarımız olmazsa bizler de olmayız. Onlarla beraber büyüyoruz.”  

Gökmen, robot yatırımı gerçekleştirmeden çalışanların ve birimlerin adaptasyonu için eğitim verdiklerini de dile getirdi.