B2B Medya Grubu WTWH Media, “2022 RBR50 Robotik İnovasyon Ödülü”nü kazananları açıkladı. Son 10 yıldır yayımlanan ve WTWH Robotics Group bünyesindeki Robotics Business Review tarafından hazırlanan RBR50 listesi, dört bir yanından robot teknolojileri konusunda ileri düzeyde ilerleme sağlayan yaratıcı, özgün ve etkili inovasyonları ödüllendiriyor. Dünya çapında tanınan RBR50 ödül, aynı zamanda robotik sektöründeki büyümenin de kritik bir ölçütü olarak değerlendiriliyor.

“YENİ ÇÖZÜMLERİN GELİŞTİRİLMESİNİ TEŞVİK EDECEK”

Ödül ile ilgili değerlendirmelerde bulunan WTWH Media Robotik Başkan Yardımcısı Dan Kara, robotik sektörü için inovasyonun rolünün, öneminin ve etkisinin daha önce hiç kadar büyük olmadığının altını çizdi.

Dan Kara, “Bu yılın RBR50 Robotik İnovasyon Ödülleri ile Robotics Business Review, kritik yeniliklere ve bunlardan sorumlu olan kuruluşlara dikkat çekiyor. Bu da yeni robot çözümlerinin geliştirilmesini hızlandıracak ve robot kullanımını ileriye taşıyacak.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Sonuç olarak, RBR50 ödülleri aşağıdakiler de dahil olmak üzere tüm biçimlerinde robotik inovasyonu kutluyor:

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

1)    İş ve Yönetim İnovasyonu: İş ve yönetim girişimleri veya uygulamaları, şirketin ticari durgunluğunu geliştirir, robotik sektörünün büyümesini teşvik eder veya toplumu geliştirir.
2)    Teknoloji, Ürün ve Hizmet İnovasyonu: Yeni ticari çözümler, piyasaları veya bir bütün olarak robotik sektörünü olumlu yönde etkileme potansiyeline sahip.
3)    Uygulama ve Pazar İnovasyonu: Değer oluşturan sektöre özel, yeni geliştirilen uygulamalar, yeni pazarlara giriş imkanı verir veya mevcut yaklaşımlara ilişkin performansı artırır. (Örneğin üretkenliği ve kaliteyi artırır, maliyeti azaltır vb.).

VİTRİNE HANGİ ÜLKEDEN FİRMALAR ÇIKTI?

RBR50 kazananlarının büyük bir bölümü ABD'li (36) firmalardan oluşurken, diğer temsil edilen 10 ülke şöyle sıralandı: Çin (3), Almanya (2), İsrail (2), Danimarka, Fransa, G. Kore, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Polonya. 

Listede yer alarak ödüle layık görülen firmalar arasında 3M, Boston Dynamics, Hai Robotics, OnRobot gibi önemli firmalar bulunuyor.