Flokontrol Endüstriyel Otomasyon, Türkiye’de kurulan en büyük paletleme hattı projesine imza attı.

Türkiye'nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi AK Gıda’nın tesisinde devreye alınan proje kapsamında sistem dahilinde 10 robot, 3 palet ile toplam 4 ton kapasiteli shuttle car, 60 metre palet ve 300 metre ürün konveyör grubu bulunuyor. 

Devreye alınan bütün sistemin toplam ürün kapasitesinin 140 ürün/dk, palet kapasitesinin ise 110 palet/saat olduğu belirtildi.

AGV ÜRETEN İLK FİRMA UNVANINA SAHİP

Taşıma, paketleme ve paletleme sistemlerinde Türkiye’nin yanı sıra çevre ülkelerde önemli robotlu otomasyon projelerine imza atan firma, 1997 yılında faaliyetlerine başladı. 

Türkiye’de AGV üreten ilk firma unvanına sahip Tekirdağ merkezli Flokontrol, Fanuc’un resmi sistem entegratörlüğünü yürütüyor.

Şişecam Grubu, Paşabahçe gibi Türkiye'nin önde gelen markalarıyla çalışan firma, ağırlıklı olarak cam, gıda, seramik, kozmetik, beyaz eşya ve tekstil sektörlerine yönelik çözümler geliştiriyor.

ROBOT YATIRIMLARI ZİRVESİ’NE KATILACAK

Firma, İtalya’dan Japonya’ya, Brezilya’dan Tayvan’a kadar birçok global temsilciliği aracılığıyla tüm dünyaya hizmet sunuyor.

Endüstriyel robotların Türkiye’deki en büyük buluşmasına sahne olan ve 1-3 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’ne katılacak olan firma, yurt dışında ise dünyanın en büyük cam işleme teknolojileri fuarı olan ve Almanya’nın Düsseldorf kentinde 20-23 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Glasstec fuarına katılarak, standında ürün ve çözümlerini sergileyecek.