Dostel Otomasyon Genel Müdürü Gökalp Çil, “Endüstriyel ürün gamımıza yeni eklenen eklemli ve SCARA robotlar ile akıllı fabrikalar konseptine uygun yüksek hız ve hassasiyetli, müşterilerimizin üretim kapasitesini arttıracak çözümler sunacağız.” dedi.

BÖLGESEL FAALİYETLER YÜRÜTÜYOR

Dostel Otomasyon, 2003 yılında endüstriyel otomasyon, makina otomasyon uygulamaları yapmak üzere kuruldu. Bünyesinde bulundurduğu bayilikler ve alt bayilikler ile ürün gamını her geçen gün arttıran şirket, otomasyon ve endüstriyel elektrik malzemeleri satışı ve uygulamaları konularında çalışmalarına devam ediyor.

Günümüzde geniş stokları ile müşterilerinin acil ihtiyacına cevap verebilir konuma gelen firma, AC-DC Motor Sürücüleri, PLC ve operatör panelleri, servo motor ve sürücüleri, endüktif, kapasitif ve optik sensörler gibi birçok ürün çeşidini stoklarında bulunduruyor. İstanbul Anadolu Yakası ve Kocaeli’nde endüstriyel otomasyon alanında pazar faaliyetleri gerçekleştiren Dostel Otomasyon, bayiliğini yaptığı firmalar ile anlaşması gereği bölgesel faaliyetler yürütüyor. 

“KONFİGÜRASYONLAR İLE İŞ BİRLİKLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Dostel Otomasyon Genel Müdürü Gökalp Çil, Robot Yatırımları Zirvesi’nde, firmalarının endüstriyel ürün gamına yeni eklenen eklemli ve SCARA robotlar ile akıllı fabrikalar konseptine uygun yüksek hız ve hassasiyetli, müşterilerinin üretim kapasitesini arttıracak çözümler sunacaklarını belirtti.

Ek olarak montaj, transfer, paketleme, vidalama gibi birçok uygulamada müşterilerine sunacakları robot konfigürasyonları ile iş birliklerini güçlendireceklerini söyleyen Çil, “Yaklaşık 1 yıldır bu konuda sorumlu olan teknik ekibimiz titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. 2022 yılı ile birlikte bu alanda sunacağımız ekonomik ve pratik çözümler ile pazar payımızı arttıracağımızı düşünüyorum.” dedi.

“KONVEYÖR HATTI BESLEME-KAPAK KAPAMA UYGULAMASI SERGİLEYECEĞİZ”

Zirve’de hedeflerinde robotik paketleme, tezgah besleme, dolum-kapak kapama gibi sektörlerin olduğu bilgisini paylaşan Çil, “Aynı zamanda makina emniyeti ve görüntü işleme alanları için de müşterilerimize etkin ve ekonomik çözümler sunacağız. Zirve’de 6 kg yük kapasiteli Delta DRS60L SCARA ile konveyör hattı besleme – kapak kapama uygulamasını sergilemeyi planlıyoruz.” Çil, ayrıca Delta DRV serisi 6 eksenli eklemli robot ürünü ile Delta Türkiye’nin bir demo çalışmasının da stantlarında sunulacağını aktardı.

“İLERLEYEN YILLARDA DEVAMLI KATILMAYI TEMENNİ EDİYORUZ”

Çil, Zirve ile ilgili hedef ve beklentileri hakkında sorumuzu ise şu şekilde yanıtladı:

“Hedefimiz, bölgemizde yer alan gerek iş birliğini devam ettirdiğimiz gerek henüz birlikte çalışma fırsatı bulamadığımız değerli müşterilerimize bu Zirve vesilesiyle firmamızın mühendislik faaliyetlerinin sağlayacağı katkıları ve robotik çözümlerin faydalarını aktarmak istiyoruz. İlk kez katılacağımız Robot Yatırımları Zirvesi’nin firmamızın gelecek yıllarda da devamlı boy göstereceği bir sahne olmasını temenni ediyorum. Tüm katılımcı ve ziyaretçilerin keyif alacağı bir organizasyon olmasını diliyorum.”