Ons Makina, katılım sağlayarak ürün ve uygulamalarını sergilediği, 2-5 Mayıs’ta düzenlenen Turkish Airlines Science Expo 2019 kapsamında gerçekleştirdiği çekilişle kazanan dört üniversite öğrencisine robotik otomasyon eğitimi verdi.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM VERİLDİ

Karabük Üniversitesi’nden iki öğrenci, Bolu Abant İzzet Baysal ve Konya Necmettin Erbakan üniversitelerinden birer öğrenci olmak üzere toplam dört öğrenci, 3 Temmuz’da Ons Makina’nın Bursa Genel Merkezi’nde düzenlediği eğitime katıldı. 

Öğrencilere bir gün boyunca firmada önce oryantasyon ardından da robotik otomasyon konusunda teorik ve pratik eğitim sunuldu.

Ons Makina Robotik Personeli Adem Sevim tarafından verilen “KUKA Temel Robot Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan öğrenciler günün sonunda sertifikalarını aldılar. 

Eğitimde; robotun yazılımsal ve donanımsal olarak tanıtımı, robot güvenliği (güvenlik arabirimlerinin elektriksel bağlantıları ve kullanımı), manuel kumanda edebilme becerisi, kontrol paneli arayüzünün tanıtılması, kalibrasyon metodları ve robotun kalibre edilmesi uygulaması, robot koordinat sistemlerinin tanıtılması, yörünge hareketlerinin programlanması, offline programlama, ileri düzey sistem değişkenlerinin tanıtılması ve kullanılması gibi konular işlendi. 

“İŞ HAYATI İÇİN DEĞERLİ BİLGİLER EDİNDİK”

Eğitim ile ilgili görüşlerini paylaşan Karabük Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Simge Köz, “Eğitim gayet bilgilendiriciydi. Gerek psikolojik gelişim gerek iş hayatı için değerli bilgiler öğrendik. Ardından detaylı olarak 3-4-5 eksenli robotlar üzerine kapsamlı bir eğitime girdik ve robot kullanımı üzerine uygulama yaptıktan sonra eğitim sona erdi. Robotik teknolojiler konusunda çok deneyimli ve alanında uzman bir ekipleri vardı. Kısıtlı bir sürede, zor bir konuyu yalın ve eğlenceli bir şekilde öğretmeyi başardılar.” 

“TEORİĞİ PRATİKLE PEKİŞTİRME İMKANIMIZ OLDU”

Ons Makina’yı ilk kez Bursa’daki etkinlikte tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Karabük Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği öğrencisi Alp Eren Bayburtluoğlu ise şu bilgileri paylaştı: “Etkinlikte Selçuk Bey ile tanışıp sohbet etme fırsatım oldu. Kendisinin sunumu sonrası robotik otomasyon eğitimi için isimlerimizi aldılar ve kura sonucunda kazandığımı öğrendim. En başta kendilerini aile olarak bize tanıtan ve o samimiyeti hissettiren Serkan, Serhat ve Ömer Bey’e teşekkür ederim. Eğitimin her anı bilgi aktarımı açısından çok verimli geçti. İlk önce şirketi ve şirketin yaptıkları hakkında genel bilgilendirme yaptılar ki çalışanlarına ve öğrencilere verdikleri değer çok önemli. Ardından anlaşılabilir bir dil ve sunumla Ömer Bey teorik bilgi verdi. Saha gezisi yaptıktan sonra öğrenilen teorik bilgiyi uygulamak için KUKA robot kol üzerinde deneme yapma imkanımız oldu.”