Hamle Mühendislik ya da diğer ismiyle Atak Robot tarafından geliştirilen Akıllı Eğitim Robotları ile donatılmış ilk laboratuvarlardan biri Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) bünyesinde kurulacak.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliği ve desteği ile yürütülen projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 

Darıca’da bulunan okulun PLC ve kontrol laboratuvarında, elektrik-elektronik teknolojisi alanında nitelikli kişilerin yetiştirilebilmesi ve öğretmenlerin günümüze uygun imalat sanayinde kullanılan yeni teknoloji cihazlar ile eğitim verilmesi amaçlanıyor.

“ÖNCÜ OLMAYI AMAÇLIYORUZ”

Tanıtım toplantısının kaymakamdan rektöre geniş kapsamlı bir katılım ile gerçekleştirildiğini ifade eden Hamle Mühendislik Genel Müdürü Murat Akkaya, bunun mesleki eğitime verilen önemi gösterdiğini belirtti.

Akkaya sözlerini şöyle tamamladı: “Ana yüklenicisi olduğumuz projede hedefimiz, sanayi ihtiyaçlarına uygun ve kariyerlerinde yükselebilecek eğitim ile donatılmış gençler yetiştirmektir. Öğrenciyi; kendin öğren metodu ile eğiten, verdiği eğitim üzerine ödev veren ve ödev sonucunu sorgulayarak süreci adım adım ilerleten eğitim robotlarımız ile eğitimde de dijital dönüşümün öncüsü olma gayesindeyiz.”