Mitsubishi Electric, 155 ülkede 198 satın alma kategorisinde faaliyet gösteren, tedarikçileri 21 kurumsal sosyal sorumluluk göstergesine göre değerlendiren ve dünya genelinde 55 binden fazla şirketin kullandığı Fransa merkezli EcoVadis tarafından “Altın Rating” ödülü ile ödüllendirildi.

Çevre ve sürdürülebilir tedarik, çevrenin korunması ve sosyal açıdan sorumlu tedarikler sağlama kategorilerinde sağladığı başarılar ile dikkat çekerek yüksek puanlamalar alan firma, EcoVadis tarafından değerlendirilen tüm şirketler arasında yüzde 5’lik en üst dilimde yer aldı. 

Sosyal sorumluluk bilinciyle sunduğu ürün, sistem ve hizmetleriyle çevresel sorunlar, kaynak ve enerji konularındaki sosyal güçlüklerin çözümlenmesi için çalışan firma, bunları yaparken ‘sürdürülebilirlik’ ile ‘emniyet, güvenlik ve konfor’ unsurlarını aynı anda sağlayarak değer yaratıyor.

Yarattığı bu değerlerin yanı sıra faaliyetleri kanalıyla sürdürülebilir büyüme yönündeki çalışmalarını hız kesmeden ilerletecek olan marka, SDG’nin (Sustainable Development Goals – Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) global olarak paylaşılan hedeflerine ulaşması yolunda katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyor.