Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Türkiye’nin üretim gücünü pekiştirmesi için ileri robot teknolojileri ile bütünleşik dijital ve akıllı fabrikalara geçişin önem kazandığını söyleyerek, “Yeni endüstri evresinin öncü oyuncularından birisi olarak Türk sanayisinin geleceğin dijital fabrikalarına şimdiden hazır olması için geliştirdiğimiz e-F@ctory konseptimizle yüksek teknoloji çözümler sunuyoruz” dedi.

İleri robot teknolojileri alanında yeni nesil ürün ve çözümler de geliştirdiklerini kaydeden Bizel, “Üretim bandındaki birçok işi yapabilen, insan kolu ya da eline yakın hassasiyete sahip robotlarımız, özellikle zor ve tehlikeli alanlarda iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından da fabrikalara yüksek katma değer sağlıyor.” diyerek; “İnsanla işbirliği içinde çalışan yeni kolaboratif robot serimiz güvenlik nedenlerinden ötürü koruyucu bariyerlerin arkasına yerleştirilmesi gereken endüstriyel robotların aksine bir üretim ortamında insanlarla yakın çalışmalarda bulunabiliyor” şeklinde sözlerini sürdürdü. 

“Robot Yatırımları Zirve ve Sergisi’nde, fabrikalardaki dijital dönüşümün özellikle üretim firmaları tarafında artık kaçınılmaz olduğunu ve robotların akıllı fabrikalardaki rolünün hızla artacağını vurgulayacağız” diyen Bizel, “Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak bu etkinlikte Endüstri 4.0’a cevabımız olan e-F@ctory konseptimizi ve insan eli hassasiyetine sahip robotlarımızı tanıtacağız” dedi.

e-F@ctory, KÜRESEL REKABETTE BİR ADIM ÖNE ÇIKARIYOR 

“İnsan hayatı her geçen gün gelişiyor ve buna bağlı olarak ihtiyaçlar da kişiselleşiyor. Yeni endüstri evresinin ortaya çıkışının altında insan ihtiyaçlarının, içinde siber sistemlerin de yer aldığı otomasyon sistemleri ile karşılanmak istenmesi yatıyor” diyen Bizel şunları söyledi: “Dijital fabrika yaklaşımı olarak da nitelendirilen bu sisteme sahip olan firmalar, ürünlerini ihtiyaç duyulan en uygun hale getirebiliyor ve böylece pazarda avantajlı hale geliyor. Bu ürünleri sunmak için de henüz fabrikayı kurmadan bilgisayar ortamında ihtiyaç ve verimliliği görmek ve buna göre yatırım yapmak gerekiyor. Sanayi 4.0’a yanıtımız olan dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory ise tam da bu noktada devreye giriyor. e-F@ctory konsepti ile tasarlanan akıllı fabrikalarda robotlar dahil tüm yeni nesil ürünler internet üzerinden haberleşebiliyorlar. Bu sayede üretim hatlarını kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirmek kolaylaşıyor. Üretimde maliyet tasarrufu sağlayan ve yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan e-F@ctory, küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor”. 

Fabrikaların dijital dönüşümlerini gerçekleştiren e-F@ctory konsepti ile fabrika yatırımından önce sanal bir fabrika oluşturarak ortaya çıkacak fabrikanın ve üretimin simülasyonunu gerçekleştirme, verimliliği değerlendirme ve oluşan çıktılar doğrultusunda yatırımı şekillendirme imkanı tanıyoruz” dedi.