Dünyanın üçüncü büyük motosiklet üreticisi Bajaj Auto, montaj hatlarında Universal Robots’un cobot’larını kullanmayı tercih etti.

Böylece Hindistan’da kolaboratif robot kullanan ilk firma unvanının da sahibi olan Bajaj, cobot’larla üretim kapasitesini iyileştirmeyi ve farklı modellerle gelen talepleri geliştirmeyi başardı.

İş birliğine dayalı yapısı itibarıyla cobot’ları tercih ettiklerini dile getiren Bajaj Auto, Mühendislik (Robot ve Otomasyon) Genel Müdürü Vikas Sawhney, söz konusu robotların esnekliği, hafifliği, ürünlerin kompaktlığı, yatırımın kısa zamanda kendini amorti etmesi, güvenliği ve hassasiyeti gibi avantajların altını çizdi.    

“YÜKSEK KALİTELİ ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ”

Üç ay süren kapsamlı test çalışmalarının ardından üretim sahasına kurulumu gerçekleştirilen cobot’lar, bugün pick&place (alma-bırakma), cıvatalama ve makina besleme gibi uygulamalarda çalışanlarla birlikte çalışıyor.  

Firmanın Montaj Hattı Operatörü, cobot’lar sayesinde yüksek kaliteli ürün ürettiklerini ve fiziksel olarak zor olan bütün parçalarla ilgili işlemleri onlara bıraktıklarını ifade etti.

Tekrarlanan işleri sıfır hatayla ve hassasiyetle gerçekleştiren firma, müşterilerine yüksek kalitede araçlar sunabiliyor.