Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Etkileşimsel Katılımcı Robotik Konferansı, 21-25 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek ve dünyanın önde gelen robotik araştırmacılarını İstanbul’da bir araya getirecek.

RUSYA, ALMANYA VE TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ BİR ARADA 

İlki 1996 yılında Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Konuşma ve Bilgisayar Konferansı (SPECOM) ve söz konusu konferansın bünyesinde düzenlenen Uluslararası Etkileşimsel Katılımcı Robotik Konferansı (International Conference on Interactive Collaborative Robotics, ICR), 21-25 Ağustos 2019’da Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

ICR 2019’da Rusya Bilimler Akademisi St. Petersburg Enformatik ve Otomasyon Enstitüsü ve Münih Teknoloji Üniversitesi ortaklığında düzenlenecek.

Konferansa insan-robot etkileşimi ve kolaboratif robotlar, ev robotları, sosyal robotik ve eğitim robotları alanlarında çalışan araştırmacılar katılacak.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Şahin’in açılış konuşmacısı olarak katılacağı konferansta paralel oturumlar düzenleniyor.