J. Schmalz GmbH'nin Yönetici Ortağı Dr. Kurt Schmalz, dizel motorun mucidi Rudolf-Diesel adına düzenlenen Avrupa’nın en eski ve prestijli inovasyon ödül töreninde, Rudolf-Diesel madalyası ile ödüllendirildi.

Dr. Kurt Schmalz söz konusu ödülü, sürdürülebilir inovasyon başarılarından dolayı almaya hak kazandı.

YÜZDE 100 AİLE ŞİRKETİ OLARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR

Hızlı büyümesine rağmen Kara Orman'daki Glatten'de kurulan J. Schmalz GmbH, hala yüzde 100 bir aile şirketi olarak varlığını sürdürüyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN

Yönetimi 1984 yılında devralan Dr. Kurt Schmalz ile bugün Schmalz; otomotiv endüstrisi, lojistik veya elektronik gibi neredeyse tüm sektörlerden müşterileri olan, uluslararası başarılı bir sanayi şirketi haline geldi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, BÜTÜNSEL OLARAK ELE ALINDI

Schmalz teknolojisi ile işlenen ürünler, mikroçipler ve mobilya parçaları, sac ve ambalajlardan gıda ve rüzgar türbinlerinin rotor kanatlarına kadar uzanıyor. Sürdürülebilirlik, küresel bir mega trend haline gelmeden yıllar önce şirket için en önemli bir öncelikti. Dr. Kurt Schmalz’ın izlediği özel yaklaşım ile sürdürülebilirlik bütünsel olarak düşünüldü.

Yüzde 60'ın üzerindeki yüksek öz sermaye oranı, satışların ve üretimin sürekli uluslararası genişlemesi için ekonomik temeli oluşturuyor. Firma pazarda, sürdürülebilir çözümler ve hizmetler ile müşterilere ilham vermeyi başarıyor. 

İTİCİ GÜÇ VE YENİLİKÇİ RUHUN BİRLEŞİMİ

Schmalz, vakum ve taşıma teknolojisi ile otomasyonda enerjik yönler oluşturdu ve mevcut son durumu önemli ölçüde şekillendirdi. Ürünler; enerji verimliliği, teknolojik ilerleme ve birinci sınıf kalite anlamına geliyor.

Müşteriler, ağ bağlantılı Endüstri 4.0 için önemli enerji tasarruflarından, hızlı üretim süreçlerinden, yüksek süreç şeffaflığından ve akıllı çözümlerden yararlanıyor. Bütün bunlar da ancak Dr. Kurt Schmalz'ın itici gücü ve yenilikçi ruhu sayesinde mümkün oldu.

EN SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVASYON PERFORMANSI

Dr. Kurt Schmalz, şirketi 3 açıdan sürdürülebilir kıldı. Bunlar;

-    ekonomik olarak, dünya pazar lideri haline gelerek;
-    sosyal olarak, çalışanların gelişimine yönelik hedeflenen yatırımlar, esnek, aile dostu çalışma koşulları ve yüzde 13’lük iyi bir stajyerlik kotası aracılığıyla;
-    ekolojik, sadece iklim açısından nötr olmak değil, aynı zamanda pozitif bir enerji şirketi olarak faaliyet göstermek amacıyla.

Şirket, tükettiği enerjinin dörtte üçünü zaten kendisi üretiyor. Schmalz, sürdürülebilirliğe yalnızca şirketin kendisini değil, aynı zamanda ürünlerin müşteri süreçlerinde kullanımını da içeren bütünsel yaklaşımı sayesinde pazarda yeni sürdürülebilirlik standartları belirledi. Firmanın ürünleri, pazardaki diğer ürünlerden daha düşük karbon ayak izine ve önemli ölçüde daha yüksek verime sahiptir.

YETERLİLİĞİN ÖZELLİKLERİ

Dr. Kurt Schmalz, J. Schmalz GmbH'yi on çalışanı olan küçük bir atölyeden bugün yaklaşık bin 500 çalışanı olan küresel bir firma haline getirdi. 

Cirosunun yaklaşık yüzde 9’unu Ar-Ge’ye ayıran şirketin yüksek yenilikçi gücü, 580'e yakın sınai mülkiyet hakkının tescil edilmesini sağladı. Enerji verimliliği ve artan üretkenliğe katkı açısından Schmalz ürünleri, tüm vakum otomasyon endüstrisinin karakteristiğidir. 

Schmalz ayrıca, kendi dijital laboratuvarı ile dijitalleşmeye öncülük ediyor ve müşteri süreçlerinin süreç istikrarını önemli ölçüde artırmak için yeni hizmetler ve dijital iş modelleri geliştiriyor. Bu şekilde firma, müşterilerinin ve sektörlerinin sürdürülebilirliğine aktif olarak katkıda bulunuyor.