Endüstri 4.0 çalışmaları doğrultusunda 2017'den beri üretiminde robotlardan yararlanan Ditaş Doğan Yedek Parça ve İmalat A.Ş., pandemi sürecinde de robot yatırımı yaparak kalite standartlarını ve müşteri memnuniyetini üst seviyeye taşıdı.

Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren “Türkiye’nin ilk rot üreticisi” Ditaş, gerek üretim verimliliğini artırmak gerekse süreci hızlandırmak amacıyla robot ve otomasyon yatırımlarına aralıksız sürdürüyor.

Pandemi döneminde yeni robotlarını devreye alan şirket, bilhassa CNC besleme robotları sayesinde zaman kaybının önüne geçerek üretimde verimliliği artırıyor ve kaliteden ödün vermeden 7 gün 24 saat kesintisiz üretim gerçekleştiriyor.

SÜRE VE ENERJİ SARFİYATINI KOLAYCA HESAPLAYABİLİYOR

Talaşlı imalat, montaj ve sıcak dövme hatlarında robot üretim sistemleri kullanan firma, her bir ürün için harcanan süre ve enerji sarfiyatını kolayca hesaplayıp doğrudan maliyet analizi de gerçekleştirebiliyor.

Böylece yurt içi ve yurt dışı rekabet gücünü artıran firma, robot üretim sistemleri ile özellikle pandemi döneminde iş sağlığı ve güvenliği konusunda da önemli avantajlar sağladı.

"PARÇA KONTROLÜNÜ HATASIZ OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİK"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ditaş Genel Müdürü Osman Sever, pandemi döneminde üç hafta gibi kısa bir sürede yetkin ekip çalışmasıyla yeni robotlu otomasyon sistemlerini devreye aldıklarının altını çizdi.

Robot üretim sistemleri sayesinde üretim tezgahlarında üretilen her parçanın kontrolünü hatasız bir şekilde gerçekleştirebildiklerine dikkat çeken Sever, sözlerini şöyle tamamladı:

"ROBOT VE OTOMASYON YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

“Şirket olarak kalite ve zamanlama konusunda öne geçebilmek ve piyasa tarafından tercih edilir pozisyonumuzu korumak adına, minimum hata ve verilen teslim tarihlerine uyma konusunda yapmış olduğumuz çalışmalar ile robot ve otomasyon sistemlerine yatırım yapma ihtiyacı hissettik. Üretim hattımıza robotları dahil ederek kalite standartlarımızı artırdık. Ditaş’ın gelecekte de üretimin her aşamasında robot ve otomasyon yatırımlarının hız kesmeden devam edecek."