Gedik Kaynak bünyesinde 2009 yılında yapılandırılan GeKa Robot, anahtar teslim robotik sistem tasarımları ile otomotiv, demiryolları, inşaat, gemicilik, ağır sanayi, savunma sanayi ve tarım makineleri gibi farklı sektörlerde önemli projelere imza atıyor.

ST Endüstri Radyo’da Robot Yatırımları programına konuk olan GeKa Robot Proje Mühendisi Ebru Çelikten ve Robot-Otomasyon Takım Lideri Şafak Semerci, “Aslında devlet teşvikleriyle robot yatırımları konusunda daha verimli bir yıl olacağını düşünüyoruz. Bu da bizim için yeni yazar arayışları için güzel bir fırsat yaratıyor. Kaliteli, tekrarlanabilir ve hızlı üretim yapmak isteyen firmalara ulaşıp çözüm üretip onlara iş partneri olmak istiyoruz.” dedi.

“GENİŞ YELPAZEDE HİZMET VERİYORUZ”

Kaynak alanında uzmanlaştıklarını ve ağırlıklı robotlu kaynak uygulamalar hayata geçirdiklerini belirten Ebru Çelikten, bunun haricinde endüstriyel robotları taşıma, paletleme ve boyama gibi farklı proseslerde de kullandıklarını söyledi. 

Sektör olarak yelpazelerinin geniş olduğunu ifade eden Çelikten, “Buna bağlı olarak sadece kaynağın olduğu otomotiv sektörü değil, otomotiv ana ve yan sanayi, demir yolları, tarım, inşaat gibi birçok farklı sektöre de aslında çözüm sunuyor, destek oluyoruz.” şeklinde konuştu. 

“GERÇEKTEN BAŞARI HİKAYESİDİR…”

Ebru Çelikten, müşteri memnuniyetinin kendileri için başarı hikayesi olması ile ilgili de şunları söyledi: “Kocaeli’nde bulunan otomotiv yan sanayi sektörüne yönelik faaliyet gerçekleştiren bir müşterimiz, bize başvurup diğer firmalardan teklif aldıkları gibi bizden de alıyorlar. Robotlu kaynak sistemi ile ilgili verimlilik hesabı yapın diyorlar. Yapılan verimlilik hesapları sonucunda size yüzde 95 verimlilikle bu parçayı kaynatırız yanıtını veriyoruz. Bunu duyunca şaşırıyorlar, çünkü diğer firmaların sunduğu muhtemelen bizim sunduğumuz rakamın çok altında kalıyor. Sonuçta gerçekten yüzde 95 verimlilik elde ettikleri bir sistem kurduk. Hala aktif olarak çalışıp yedek parça, sarf malzeme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hatta sonrasında bakım için aradıklarında bizi tebrik ettiler. Bu gerçekten GeKa Robot adına biz bu işi yaparız deyip yaptığımız çok güzel örneklerden biri. 4. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde söylediğim slogan haline gelen müşteri çözümleri, müşteri sorunları ve müşteri sahası bizim için gerçekten başarı hikayesidir.”

İHRACAT ÇALIŞMALARI HAKKINDA

Yurt dışındaki çalışmalarıyla ilgili konuşan Şafak Semerci, “Ürdün, İran’da robotlarımız var. Kazablanka’da teknik destek sağladığımız firmalarımız var. Azerbaycan’da lazer sensörlü bir projemiz, Suudi Arabistan’da da alüminyum kaynak yapan robotlarımız bulunuyor. Bunların haricinde farklı ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.