Universal Robots’un UR3 kolaboratif robotları, kimya sektöründe faaliyet gösteren MARKA’nın şişe kapağı montajının optimizasyonunu sağladı.

İtalya menşeli deterjan üreticisi firma, ambalaj kapaklarını sıkmak için Universal Robots kolaboratif robotunu tercih etti.

Robotik otomasyonla gerçekleştirilen bu uygulamanın yatırım geri dönüşü ise bir yılda makina hassasiyeti ve güvenirliği ile başarıyla sonuçlandı.

“ÜRETİM ESNEKLİĞİ KRİTİK ÖNEME SAHİPTİ”

Bir süredir perakende tüketim malları ürettiklerini ifade eden firmanın Üretim ve Ar-Ge Sorumlusu, üretim sürecinde aynı performans seviyesini ve toplam kaliteyi korurken, üretim lojistiğini gözden geçirmeye ve daha hızlı değiştirilebilecek bir üretim esnekliğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Üretim ve Ar-Ge Sorumlusu, üretim esnekliğine sahip olması UR3 cobot’u tercih etmelerindeki ana neden olduğunu vurguladı.

KESİN KONUMLANDIRMA VE KAPAK SIKMA SORUNU AŞILDI

Firmanın ihtiyacı, aynı güce sahip kapatma derecesiyle birlikte uygulamada hassasiyet gerektiren şişelere kapakları kapatmaktı.

Kapağın şeklinden dolayı bir robotun kavramasının ve kesin konumlandırmasının zor olduğunu ifade eden Firma Uzman Teknisyeni ise, UR3 ile bu zorluğun üstesinden geldiklerini ve seçimden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Firma, UR’nin kolaboratif robotunun dahili tork sensörü yönetim yazılımı ile kesin konumlandırma ve şişe kapaklarını sıkma zorluklarını bertaraf etti.