İSTANBUL (AA) - Beşiktaş JK-Galatasaray derbisini izleyenler arasında bulunan Vodafone'un sevimli robotu Veysi, futbolcularla "çak" yaptı, taraftarları selamladı ve "derbi izleyen ilk robot" unvanını aldı.

Vodafone tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş JK-Galatasaray derbisine Vodafone’un sevimli robotu Veysi damgasını vurdu. Derbi günü, takım otobüsünden inen Beşiktaşlı futbolcuları karşılayarak onlarla "çak" yapan Robot Veysi, futbolculara "Vodafone Park'a hoş geldiniz." dedi.

Robot Veysi, soyunma odasına da inerek, odanın girişine bir nazar boncuğu asarak futbolculara bol şans diledi. Sonrasında, saha kenarında taraftarlara selam veren Robot Veysi, onlarla fotoğraf çektirdikten sonra Vodafone locasına gitti. Loca katındaki misafirleri de karşılayan Robot Veysi, derbiyi locadaki yerinden takip etti. Robot Veysi, böylece "derbi izleyen ilk robot" ünvanına sahip oldu.

Vodafone Park'ın sosyal medya hesaplarını da bir günlüğüne Robot Veysi yönetti. Hesapların başında bir robot olduğunu duyan taraftarlar, robotla ilgili sorular sorarak özellik ve yeteneklerini ilk ağızdan keşfetme fırsatı elde etti.

Robot Veysi'nin Vodafone Park'ta çekilen fotoğraf ve videoları da Vodafone Park sosyal medya hesaplarından anlık olarak paylaşıldı. Robot Veysi'nin sosyal medya paylaşımları yoğun ilgi gördü.

Yarının teknolojileri kullanılarak üretilen Robot Veysi 10 dil biliyor. Yüz tanıma özelliği sayesinde tanıştığı kişiyi unutmayan Robot Veysi, duygu analizi yeteneğiyle de konuştuğu kişilerin yaş, cinsiyet ve duygu durumlarını belirleyerek kişiye özel sohbetler yapabiliyor.

Dans etme ve koreografi uygulama yeteneğiyle çevresindekilere keyifli anlar yaşatan Robot Veysi, barkod okuma, QR kod okuyup basma, özel logolu ve çerçeveli resim verme, tanımlanmış bölgelere yönlendirme yapma, talebe uygun veri toplama gibi daha bir çok özelliği bünyesinde barındırıyor.