Gıda sektörü için kapalı gövdeli IP sınıfı yüksek, ortamdan etkilenmeyen robotlar üreten Stäubli, TP80 Fast Picker robotu ile Danone’yi rekor bir hıza ulaştırdı.

REKABET AVANTAJI KAZANDIRDI

Stäubli, Türkiye’nin önde gelen gıda üreticilerinden Danone’nin süt ürünleri üreten fabrikasında, ikincil ambalajlamada, meyveli yoğurt paketinin hazırlanma aşamasında firmaya rekabet avantajı kazandırdı.

Sistem entegratörü 3E Endüstriyel Otomasyon ile iş birliği yapan Stäubli, gevrek kümesi ve plastik kaşıkların tüplerini, önceden doldurulmuş ve mühürlenmiş olan delikli ikiz yoğurt paketlerinin üzerine yapıştırma işlemini TP80 FAST Picker ile gerçekleştirdi.

DAKİKADA 237 ADET PAKET YERLEŞTİRDİ

Daha önce manuel bir montaj hattında gerçekleştirilen zaman alıcı bu işlem, Stäubli TP80 FAST Picker ile rekor sürede gerçekleştirildi.

Uygulamada iki adet Delta robotu yerine kullanılan TP80 Fast Picker, dakikada 237 adet kaşık ve şeker paketi yerleştirdi.

Öncelikle alan açısından avantaj sunan bu çözüm ayrıca, üretimde artış, zaman tasarrufu ve kalitede iyileştirme sağladı. 

Ayrıca kalem başına düşen maliyet ve yaklaşık 1 yıl olarak hesaplanan yatırımın geri ödeme süresi ile ekonomik açıdan da önemli bir maliyet avantajı yarattı. 

EFSA VE EHEDG’İN HİJYEN KRİTELERİNİ BAZ ALIYOR

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) ve Avrupa Hijyenik Tasarım ve Mühendislik Grubu (EHEDG)’nun üyesi ve robot danışmanı olan Stäubli, robotlarını tasarlarken, bu kurumların hijyen kriterlerini baz alıyor.