Son dönemlerdeki personel giderlerindeki yükseliş ile birlikte, otomotiv, elektrik makinaları, elektronik, EMS, gıda, ilaç endüstrisi ve kozmetik gibi birçok endüstri alanında yaşanan işgücü eksikliğini ortadan kaldırmak, verimi artırmak gibi taleplerin üstesinden gelmek için sektörlere robotların tanıtımı ve otomasyona geçiş hızlı bir şekilde devam ediyor.

Kısa zaman önce, CZ10 serisi robotunu piyasaya sürdü. Kompakt kolaboratif robotu CZ10, son derece gelişmiş güvenlik özellikli, kolay kullanılabilirlik ve bununla birlikte yüksek tekrarlanabilirlik hassasiyete sahip olacak şekilde geliştirildi.

NACHİ İLE KOLABORATİF ROBOT PAZARI GENİŞLİYOR 

Böylesine bir ortamda, bir insanın bir robot ile yan yana güvenlik bariyerleri olmaksızın çalışmasına izin veren Nachi CZ10 Kolaboratif Robotu, esnek ve kompakt üretim hatlarının gelişimini destek olacak şekilde tasarlandı. Dolayısıyla, bu piyasanın gelecekte çok büyük genişlemeye uğrayacağını varsayarak, bu tür robotlar daha önce bu tür teknolojilerin avantajlarından faydalanmamış olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerce kullanılacağı öngörülüyor.

İHTİYAÇLARI KARŞILAMASI HEDEFLENİYOR

Nachi-Fujikoshi, 2013 yılında geliştirilen kompakt MZ robot serileri ile kompakt robot piyasasına tam ölçekli olarak girişini yaptı.

O zamandan beri, firmanın robot serileri genişlemeye devam ediyor ve global robot pazar payını yukarılara taşıyor. 

Endüstriyel robotlar konusundaki uzmanlığı ve birikimini kullanarak geliştirdiği CZ10 serisi kolaboratif robotların fonksiyonel güçlendirmeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Robotun, daha önce robotik uygulamalarla tanışmamış potansiyel müşteriler de dahil olmak üzere, geniş bir ölçekte endüstrinin robotik otomasyon ihtiyaçlarını karşılaması hedefleniyor.

CZ10 SERİSİ ROBOTUN ÖZELLİKLERİ

(1)    Sıradışı Güvenlik Performansı

Nachi CZ10 serisi robot, ISO10218-1 ve TS15066 Uluslararası Güvenlik Standartları’na uygun güvenlik tasarımı ile, bir insanın bir robot ile yan yana, güvenlik bariyeri olmaksızın çalışabilmesini mümkün kılıyor.

Fonksiyonel anlamda CZ10, bir insanın robota temasını algılayabiliyor ve bu durum karşısında kendini kapatabiliyor ya da uzaklaşabiliyor.

Dizayn anlamında CZ10, kişinin parmakları ya da başka vücut uzuvlarını hareket eden parçalar arasına sıkışmasını engellemek için, kolları ve çevresinde ki başka parçalar arasına mesafe koyacak şekilde dizayn edildi. 

Robotların halen kullanılmadığı yiyecek, ilaç endüstrisi, kozmetik ve parça montaj hatlarında, üretim hatlarında insanlar çok dar ve kısıtlı alanlarda üretim faaliyetleri gösteriyor. Söz konusu robotlar, üretim hatlarına dahil olması ile majör bir değişim gerektirmeksizin uyum sağlayabiliyor ve otomasyon ihtiyacını hızlı ve esnek bir biçimde karşılayabiliyor.

(2)    Beklentileri Karşılayabilmek

Nachi CZ10 serisi robotlar, doğrusal hareketlilik ile donatıldı ve bu özellik halen kullanılan direkt öğretme metodu ile kullanmak zor olduğundan, el ile öğretmeyi mümkün kılan yeni bir direkt öğretme metodu robota adapte edildi. 

Elektrik makinaları ve elektronik gibi ürün yaşam döngüsü kısa olan sektörlerde, üretim hatları sürekli olarak değişime uğramaktadır. Robotun basit kurulum ve direkt öğretme gibi özellikleri ile, bu tür sektörlerde bile hattın yeniden dizayn ve tekrar çalıştırılma süreleri kısaltılıp, verimlilik artırılabilmektedir.

(3)    Yüksek Hassasiyetli Konumlanma Kontrolü

Yüksek hassaslıkta pozisyon kontrolü sağlamak amacıyla, sensörler yalnızca motora değil redüktörlere de eklendi. Dolayısıyla, öncesinde tecrübeli işçiler tarafından yerine getirilen hassas görevler CZ10 serisi robot tarafından kolaylıkla yapılabiliyor.