Alp Mühendislik Otomasyon, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Sanayide Dijital Dönüşüm Programı kapsamında, Norm Cıvata tarafından çağrısı açılan “Soğuk Dövme Presi Set-up Projesi; Soğuk Dövme Presi İstasyon Ayarlarını Yöneten Bir Algoritma Geliştirilmesi” projesine sunduğu çözümü ile ödüle layık görüldü.

Firma, Türkiye’de “Sanayide Dijital Dönüşüm” teması ile oluşturulan ilk kapsamlı program olan TÜSİAD SD2 Programı’nın 2019 Başarı Hikayeleri Töreni’nde, “Makina Öğrenmesi Metotları ile Co-Operatör Sistemi” başlıklı çözüm önerisi ile Ulusal Rekabetçilik dalında ödülün sahibi oldu.

Firmadan ödül ile ilgili yapılan açıklamada, “23 Aralık tarihinde icra edilen Başarı Hikayeleri Töreni’nde Alp Mühendislik olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak tüm projelerde görev almaya devam edeceğiz!” denildi. 

TÜSİAD ve etkinlik sponsoru Microsoft Türkiye’nin ev sahipliğinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende, 2019 döneminde üretilen ve jüri tarafından değerlendirilerek belirlenen 17 çözüm dosyasına plaketleri verildi.