Comau ve As Metal yeni bir ortaklığa imza atarak distribütörlük anlaşması imzaladı.

Comau ile olan iş birliği ile As Metal, firmanın 3 ila 650 kg taşıma kapasiteli robot ürün gamına sahip olmasının yanı sıra lazer kaynakları ve otonom taşıma araçları (AGV) dahil olmak üzere pazardaki mevcut portföyünü müşterilerinin beğenisine sunacak.  

As Metal 1995 yılından beri 20’nin üzerinde Avrupalı firmayı münhasır distribütörü olarak temsil etti. 

AB’de bu ortaklar tarafından yapılan binden fazla makina As Metal’in bölgedeki desteği ve güvencesi ile yürütülüyor. 

“EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ, İMALATÇI OLMAMIZ” 

As Metal Teknik Müdürü Dr. Serkan Necipoğlu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Comau’nun Türkiye’de distribütörlük arayışı içinde olduğunu biliyorduk. İlk temaslarımız, 2018’in yaz aylarında başladı. Ekim ayında hem 4. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde hem de Ağaç İşleme Makinaları fuarlarında duyurmuştuk. 2018 yılı sonunda da sözleşmeyi imzaladık.” diye konuştu.

Bundan sonraki aşamada robot entegratörleriyle Comau robotlarını tercih etmeleri konusunda çalışmalar yapacaklarını dile getiren Dr. Necipoğlu, imalatçı olmalarının sağladığı avantaj ile de tek elden bütünleşik çözümler sunacaklarını belirtti. 

Ağaç işleme makinalarında 40 yılı aşkın süredir hizmet sunan As Metal, sahip olduğu sektör tecrübesi ile robot ve otomasyon sektörlerine de girerek hizmet yelpazesini genişletmişti.