Universal Robots’un insanlarla yan yana çalışabilen cobot’ları, tüm sektörlerde olduğu gibi ilaç, kimya ve kozmetik sektöründe de hassas ve esnek üretim imkanı sağlayarak verimliliği artırıyor.

Bu verimi de her sektör için ayrı özellikler sunan tutucularla yapıyor. Cobot’lar doğru uç elemanlar, aksesuarlar ve yazılım olmadan eksik sayılır. Cobot’ların parça ve makinalarla etkileşimi için robot kolunun ucuna bir tutucu monte ediliyor. Tutucular, ihtiyaca göre bir vakum pedi ya da iki parmaklı tutucu olabiliyor.

Cobot kolları için halihazırda bulunan tutucuların yanı sıra özel uygulamalar için 3D yazıcılarla üretilen ya da uzman tedarikçilerin geliştirdiği özel tutucularla da uyum içinde çalışabiliyor. Bu da cobot’ların sonsuz sayıda işe entegre olmasını mümkün kılıyor. Universal Robots; dahili-harici vakum üreteç ya da pompalı, elektrikli, manyetik olmak üzere onlarca farklı tutucusuyla tüm sektördeki süreçlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlıyor.

Firma, yeni tutucular geliştirmek için de uluslararası firmalarla iş birliğine her geçen gün yenilerini ekliyor. Bu tutucularla birlikte kozmetikten temizlik malzemelerine, laboratuvardan plastik enjeksiyon firmalarına kadar ilaç ve kimya sektörünün farklı üretim aşamalarına kolayca entegre olabiliyor. 

HATALARI SIFIRA İNDİRİYOR

e-Series’de; 3, 5, 10 ve 16 kg, CB serisinde 3, 5, 10 kg olmak üzere iki seride farklı taşıma kapasitesi sunan Universal Robots cobot’ları, tutucular ile 14’ten fazla uygulamayı tek kol ile uygulamaya imkan tanıyor. İlaç, kimya ve kozmetik sanayilerinde tutucular ile alma bırakma, makina besleme, paketleme, taşıma, paletlemeye kadar tüm süreçlere entegre oluyor.

Bu süreçlerde de her zaman yüksek hassasiyet ve titizlikte çalışıyor. Tüm süreçlerde hammadde kaynaklarını en iyi şekilde kullanan cobot’lar, üretimde verimliliği artırıyor. Tutucu uç ekipmanlarla birlikte, kamera ve özel sensörlerde de donatılabilen cobot’lar, insan ve üretim hatalarını da sıfıra indiriyor.  

65 PATENTİ BULUNUYOR

Cobot’lar, ilaç ve kozmetik sektörü üreticilerine, bulundukları pazarda rekabet edebilme fırsatı veriyor. Universal Robots, geliştirdiği özel yazılımlar, eğitimler ve seminerlerle de üreticiyi her an destekliyor. Böylece her türlü pazar ortamında rekabet edebilmeleri için onların çözüm ortağı oluyor. Sektörde cobot teknolojilerinin mucidi ve lideri olarak bilinen Universal Robots, dünyada giderek büyüyen cobot pazarından pay alabilmek için Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarına odaklanıyor. Toplamda 65 patenti bulunan firmanın geliştirdiği tüm cobot’lar, risk analizlerine bağlı olarak insanlarla iş birliği içinde güvenle yan yana çalışabiliyor.

Az alan kaplayan, hammadde tasarrufu sağlayan, düşük enerji tüketimiyle hızlı bir yatırım geri dönüşü sunan cobot’lar, artan üretim taleplerinde de yeni bir yatırım yapılmadan tüm talepleri karşılıyor. Cobot’ların 15 ve 17 sabit güvenlik fonksiyonu bulunuyor, böylece üretime ya da çalışanlara zarar verme riski ortadan kalkarak, robot ve insan aynı ortak amaç etrafında buluşabiliyor. Tekrar eden, monoton ve riskli işlerden kaynaklı oluşan ağrı ve iş kazaları gibi yaralanmaları azaltan cobot’ların güvenlik sistemi TÜV (Alman Teknik Denetim Birliği) tarafından onaylanıyor ve sertifikalanıyor. 

KOBİ’LERE ÜRETİM GÜCÜ KAZANDIRIYOR

Geleneksel endüstriyel robotların aksine son derece kısa sürede kurulan, programlanabilen cobot’lar, son derece hafif ve kompakt yapılarıyla da tesis içinde kolayca taşınabiliyor. Uç elleri değiştirilerek farklı bir göreve kısa sürede entegre olabiliyor. Tak çalıştır üretime başla konseptiyle de bu geçişler arasında yaşanan üretim kesintisini en aza indiriyor. İlaç, kimya ve kozmetik sektöründe esnek ve kesintisiz bir üretimi garanti eden cobot’lar; Türkçe kullanım paneliyle cobot teknolojisini herkes için ulaşılabilir, anlaşılabilir hale getiriyor, küçük ve orta ölçekli işletmelere üretim gücü kazandırıyor. 

TEK TUŞLA UYGULAMALAR ARASI GEÇİŞ

Dünyanın en büyük kozmetik şirketlerinden olan L'Oréal’in, artan pazar taleplerinin karşılanmasında tercihi Universal Robots oldu. Hindistan Pune'deki tesisindeki otomatik paletleme için kullanılan cobotlar, işçiler için oluşabilecek ergonomik riskleri de tamamen ortadan kaldırdı. İnsanlarla iş birliği içinde olan ve periyodik bakım gerektirmeyen cobotlar, palet değişiminde harcanan zamandan yüzde 5 tasarruf sağladı. Tek tuşla uygulamalar arası geçişe izin veren cobot’lar geleneksel robotlarda saatlerce süren üretim kesintisinin de önüne geçiyor.  

SANOFİ 7 ADET UR10 İLE PAKETLEME HATLARINI OPTİMİZE ETTİ 

Dünyanın önde gelen sağlık firmalarından olan Sanofi, Fransa Tours şehrinde 300 kişinin çalıştığı tesisine, çalışanların iş yükünü azaltmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için yedi adet UR10 kolaboratif robot alarak paketleme hatlarının optimizasyonunu sağladı. 

Proje kapsamında ilk olarak tesisteki paketleme hatlarının entegrasyonu ile organizasyon optimize edildi. Ek olarak tablet veya kapsülleri taşıyan kutuların paletlenmesi aşamasında taşınan yük ve operatör hareketleri azaltıldı, bu sayede verimlilik artırıldı. Sanofi, bunun için Universal Robots’un paletleme işlemini yapan cobot’larını, özellikle de 10 kilogramlık taşıma kapasitesi ve bin 300 mm erişim alanı olan UR10 modelini tercih etti. Daha az yer kaplayan tavan, zemin ve duvar gibi farklı alanlara montaj imkanı tanıyan cobot’ların programlama kolaylığı ve taşınacak kutuların boyutuna göre birkaç saniyede farklı boylardaki tutucuların eklenebilmesi de cobot’ların projeye entegre edilmesinde etkili oldu. 

7/24 KESİNTİSİZ ÜRETİM İMKANI 

Sanofi Tours çalışanları, modüler ve güvenlik çitleri olmadan insanlarla iş birliği içinde olan cobot’lara kısa sürede alışarak birlikte çalışmaya başladı. Cobot’lar operatörleri yoran, mesleki tatmin sağlamayan palet yükleme boşaltma işini üstlendi. Cobotlar sayesinde gün içinde toplamı yüzlerce kiloyu bulan paketleri yüklemek zorunda kalmayan operatörler, cobot operatörlüğü gibi daha tatminkar ve verimli işlere odaklanma imkanı bulurken, bu durum iş güvenliğini de artırdı.

Ayrıca, ağır ve sürekli tekrar eden işler sebebiyle oluşan kas-iskelet sistemi bozukluğu rahatsızlıklarında da düşüş yaşandı. 7/24 kesintisiz üretim avantajı ile 24 aylık bir yatırım getirisi hesaplayan Sanofi, dakikada 6 ila 10 paletleme imkanı sağlayan cobot’lar için geleneksel endüstriyel robot kurulumuna göre çok daha az alan ve enerji harcayarak üretimine katma değer sağladı. Sanofi, üretim hatlarına kartonların yüklenmesi için cobot’larla iş birliği yapmayı, projedeki bir sonraki hedefi olarak belirledi.

YATIRIM DÖNÜŞÜ DÜŞÜK İŞLETME MALİYETİ İLE KISA SÜREDE SAĞLANDI

İtalyan deterjan üreticisi artan üretim kapasitesini karşılamak için Universal Robots ile bir iş birliği hayata geçirdi. Universal Robots’un yüksek hassasiyet gerektiren ve insanla iş birliğine dayalı robot teknolojisi, üretim performansını ve kaliteyi korurken, esnek üretime de katkı sağladı. Kapak montajı için Universal Robots’un UR3 robotunu seçti ve yatırım geri dönüşünü 1 yıl içinde almayı başardı. 

TCI, ETİKETLEME VE MONTAJDA KULLANIYOR 

Yeni Zelanda'nın en büyük plastik enjeksiyon şirketlerinden olan, 20 yılı aşkın süredir navigasyon, arama kurtarma ve haberleşmede kullanılan bileşenlerin yanı sıra perakendeye yönelik üretim gerçekleştiren TCI, kısa süre önce, düşük maliyetli ve otomatik üretim süreci için Universal Robots’un UR3 ve UR5 robotlarını etiketleme ve montaj uygulamalarında kullanmaya başladı. 

Beş kilograma kadar yük taşıma kapasitesine ve 850 mm'ye kadar olan bir erişim yarıçapına sahip UR5 robot, tekrarlayan ve tehlikeli işleri veya alma-bırakma, test etme gibi uygulamaları başarıyla yerine getiriyor. Kolay kurulum ve yeniden programlama imkanı tanıyan cobotlar, üretimi durdurabilecek insan kaynaklı faktörleri ortadan kaldırarak, üretimin 7/24 devam etmesini garanti ediyor.