Universal Robots İtalya Satış Geliştirme Müdürü Alessio Cocchi, cobot kullanmanın lojistik sektörüne ve çalışanlara sağlayacağı avantajları anlattı.

HANGİ AVANTAJLARI ELDE EDERSİNİZ?

İç lojistik, şirketlerin üretim büyümesi için en büyük marjlardan birini yaşayabilecekleri sürecin bir aşamasıdır. Universal Robots alma ve bırakma robotlarıyla esnek üretim imkanıyla verimlilik artar. Aynı hareketi saatler boyunca aynı hassasiyette sürekli tekrar etmek insanüstü yetenekler gerektirir. Bu sebeple UR robot kollarının tekrarlanabilirliği hızlı-hassas alma ve bırakma uygulamalarını otomatikleştirmek için idealdir. Paketleme, paletleme, montaj, alma ve bırakma uygulamaları genellikle otomasyonun olumlu etkileyebileceği alanlardır.

“Örnek vermek gerekirse: bir ürünü paletleyebilen ve aynı anda ağırlığını kontrol edebilen bir robotlu otomasyon kullanımıyla elde edeceğiniz avantajlar:
•    İşlemin aynı anda 2 farklı aşamasını gerçekleştirerek verimlilik elde edersiniz,
•    Doğru doldurulmamış ambalajları otomatik olarak tespit ederek, nihai ambalajın daha yüksek bir kalite seviyesine ulaşması sağlarsınız,
•    İş gücünü daha stratejik üretim aşamaları için kullanabilir, tekrarlayan ve düşük katma değerli bir görevlerden kurtarabilirsiniz,
•    Esnek üretim imkanıyla verimliliği artırırsınız.”

ÜÇ KAT HIZLI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Firmanın insanla iş birliğine dayalı robotları üretim aşamasını en fazla etkileyebilen son otomasyon teknolojilerinden biridir. Üretimde insanı merkeze alan yaklaşımının yanı sıra üretim süreçlerinde verimliliği esas alan çalışmalara da odaklanan cobot’lar, yapay zeka ve IIoT çözümlerindeki modern gelişmeler ile kolay programlanabiliyor.

Makina öğrenme programlarının belirli EOAT (End of Arm Tools) kombinasyonu, şirketlerin farklı şekil, ağırlık ve malzemeden oluşan bir karışımla karakterize edilen paketleme ve paletleme hatlarını kolayca otomatikleştirmelerine olanak tanırken, aynı zamanda ambalaj ve paketleme modellerini de spesifik ve tekrarlanabilir halde tutar. Bu tesislerle, çok değişkenli karmaşık iç lojistik hatları bile otomatik olarak yönetilebiliyor.

Bugün, tekrarlayan iş süreçleri cobot’lar sayesinde iki üç kat daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Bu da büyük hacimli işletmeler ve depolar açısından değerlendirildiğinde büyük bir zaman tasarrufu ve kazanç sağlıyor.

MOBİL KOLABORATİF ROBOTLARLA ESNEK ÜRETİM

Esnek üretim imkanı, kompakt boyut ve hafiflik, üretim ihtiyaçlarını karşılamak için cobot’ların iş birliği içinde kolayca çalışılabileceği anlamına gelir. Bu esnek üretim imkanı, kolay taşınabilirliği ve yer değiştirme olanağı, robotlar ve otonom olarak yönlendirilen mobil robotlarla risk analizine bağlı olarak hiçbir güvenlik bariyeri olmadan güvenli bir şekilde kullanılabilir.