Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Haiger şehrinde 1919 yılında faaliyetlerine başlayan Cloos, 2019 yılında 100. yılını kutlayacak.

ULUSLARARASI KAYNAK SEMPOZYUMU 8 MAYIS’TA

Mayıs ayında birçok etkinlikle dalya diyecek olan firmanın Türkiye yapılanmasının Genel Müdürü İbrahim Halil Eyüpoğlu konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bu yıl firmamızın 100. yılını kutluyoruz. Mayıs ayı içerisinde Almanya merkezimizde bir dizi etkinliklerle kutluyor olacağız. Bu etkinliklere tüm müşterilerimizi, paydaşlarımızı ve müşterilerimizi de sizin aracılığınızla bir kez daha davet etmek isteriz. Özellikle 8 Mayıs’ta Almanya merkezimizde gerçekleşecek olan Uluslararası Kaynak Sempozyumuna sektörümüzün değerli çalışanlarının ve yetkilerinin yoğun bir ilgi göstereceğini görüyoruz.”

“ALMANYA’NIN İNANCI TAM”

Almanya merkezlerinin, Türkiye ekonomisine ve sanayisine çok güvendiğini dile getiren Eyüpoğlu, bu nedenle her yıl istihdam ettikleri kişi sayısının ve yatırımlarının arttığını belirtti.

Eyüpoğlu, “Özellikle malum ekonomik göstergelerden dolayı birçok yabancı ve yerli firma küçülmeye veya ülkemizden ayrılmaya giderken, firmamız ülkemizde büyüyerek organizasyonunu daha da genişletmekte ve kaynak sektöründe hem otomasyon sistemleri hem de manuel kaynak makinaları ile ilgili müşterilerimizin ve sektör temsilcilerinin tek partneri olma yolunda önemli ve umut verici projelere imza atıyor.” şeklinde konuştu.

İLK GAZALTI KAYNAK MAKİNASINI İCAT ETTİ

Metal imalat sanayi adına bir devrim niteliği taşıyan ilk gazaltı kaynak makinasını 1956 yılında icat eden ve geliştiren Cloos, 1970’lerde otomasyon ve 1980’lerde ise robotik sistemler üzerine çalışmalarına başladı.

Dünyanın en önemli endüstri ülkelerinde kendi iştirakleri bulunan firma 16 ülkede kendi yapılanmasıyla yer alıyor, 92 ülkede ise servis ve satış noktaları bulunuyor.