İlk olarak Mayıs 2019’da görücüye çıkarılan, Ford ve Agility Robotics tarafından Ar-Ge çalışmaları geliştirilen insan gibi hareket eden otonom teslimat robotu Digit satışa sunuluyor.  

Robotun teslimat sürecinin bir parçası haline geldiği takdirde iletişim kanalının teslimata özel bilgilerin alınmasında faydalı olacağını düşünen araştırma ekibi, böylece teslimat esnasında müşterinin paketi bırakılması istediği noktanın bilgisini edinecek ve gerektiğinde destek alabilecek.

BULUT ARACILIĞIYLA İLETİŞİM KURULUYOR

Enerji tasarrufu sağlayan tasarımı ve kolay taşınması için katlanabilir yapısıyla dikkat çeken robot, araç teslimat noktasına ulaştığında paketi araçtan alarak sürecin son aşamasını gerçekleştiriyor.

Farklı engellerle karşılaştığında fotoğrafını çekere araca gönderen ve yardım isteyen robot, aracın bilgiyi buluta göndererek farklı sistemlerden yoluna devam etmesini sağlamak amacıyla destek alabiliyor.

Ayrıca düşük ağırlığı sayesinde uzun işletim süresine sahip robot, teslimat işlerini tüm gün aralıksız yapabilmesini imkan veriyor.  

“ARAŞTIRMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ”

Akıllı teslimat robotuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ford Araştırma, Mühendislik ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Washington, günümüz dünyasında online perakendenin büyüdüğünü, robotların ticari müşterilerine teslimatları daha etkili ve düşük maliyetli gerçekleştirme imkanı sunacağını ve işlerini geliştirmede katkı sağlyacağını söyledi.

Washington, Agility ile ortak çalışmalarının kendilerine çok şey kattığını ve bu kapsamdaki araştırmalarını hızlandıracaklarını ifade etti.

GELİŞTİRMELER DEVAM EDİYOR

İlk prototipinin ardından yaklaşık 8 ay geçen sürede, robotta tek ayak üzerinde dengede durmasını ya da engellerin arasında ilerlemesini sağlayan güçlendirilmiş ayaklar, çevresini daha iyi algılamasını ve haritalandırmasını sağlayan yeni sensörler, müşteriler için hazır ve güçlü dahili bilgisayar donanımı gibi çeşitli geliştirmeler yapıldı.

CES 2020’DE SERGİLENDİ

Robotun iki ön üretim örneği, 7-10 Ocak tarihleri arasında ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2020’deki Ford standında sergilendi.