“Hedefimiz, katma değerli ürünlerle bütün dünyaya satış yapabilecek bir firma olmak” diyen 2K Welding Genel Müdürü Kadir Beyenal, ST Endüstri Radyo’da Robot Yatırımları programının konuğu oldu.

“İHRACATIMIZI, YÜZDE 80 ORANINDA ARTIRDIK”

Beyenal, ihracatlarını 2018 yılına göre 2019’da yüzde 80 oranında artırdıklarını kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “İhracat yaptığımız ülkelerin başında Almanya geliyor. Ayrıca Hollanda, İspanya, Fransa, Avusturya’ya projeler gerçekleştirdik ve yeni projelerimizi İsrail’den aldık.” 

“BİZİM İŞİMİZ, AĞIR KAYNAK UYGULAMARI” 

Kaynağın en önemli alanları, uzmanlık konuları olduğunu kaydeden Beyenal, “Sektörel bazda baktığımızda çok gelişen sektörlerimiz var. Şu ana kadar otomotiv sektörüne yönelik bir proje yapmadık dersek yeridir. Biz daha çok ağır kaynak uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Daha niş ürünler, piyasada mühendislik gerektiren ve çözüm aranan özel dubleks paslanmaz çeliklerin kaynağı gibi projelerde yer aldık.”  

Beyenal, son dönemde tamamladıkları önemli projelerden biri olan Türkiye Şeker Fabrikalarına yönelik projelerinden bahsetti.

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKASI’NDA SİSTEM DEVREYE ALDI

Beyenal, “2K Welding olarak, 1954 yılında kurulmuş ve tüm şeker fabrikalarını kuran Türkiye Şeker Fabrikaları Ankara Makina Fabrikası’nda özel bir sistem hayata geçirdik. Plazma kaynaklı TİG kaynağı yapan MİG/MAG 6x6 Column Boom sisteminin ve 60 ton kapasiteli çeviricilerin bulunduğu özel bir sistemi başarılı bir şekilde devreye aldık.” dedi.

“TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ”

Yaklaşık 110 tedarikçi firma ile iş birliklerini bulunduğunu belirten ve ilk kuruldukları yerde üretimlerine devam ettiklerini, yanı sıra iki farklı yerleri daha olduğunu söyleyen Beyenal, firmalarını tek bir çatı altında toplamayı planladıklarını ifade etti. 

Ferizli OSB’de yeni bir iştirakleri olduğunu dile getiren Beyenal, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “En geç 2019 yılsonuna doğru temellerini atmayı ve 2020’de taşınmayı planladığımız yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olan yeni bir fabrikamız var. Bu fabrikamız ile birlikte şirketimizi tek bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz.”