ABD'li dünyaca ünlü robot teknolojileri geliştiren firma Boston Dynamics tarafından üretilen robot köpek Spot'un ardından, şimdi de Çin merkezli Weilan firması AlphaDog isimli robot köpeğini pazara sunduğunu duyurdu.

Nanjing merkezli firmanın mühendisleri tarafından geliştirilen ve yapay zeka ile tasarlanmış, 5G teknolojisinin kullanıldığı yeni robot köpek, saatte yaklaşık 15 km hızla hareket etmesi dolayısıyla "piyasadaki en hızlı köpek" olarak nitelendiriliyor.

İLK AYDA BİN 800'DEN FAZLA SATILDI, FİYATI 2 BİN 400 DOLAR

Piyasaya sürüldüğü ilk ayda bin 800 adetten fazla alıcı bulan AlphaDog'un 16 bin yuandan (2 bin 400 dolar)  satışı gerçekleştiriliyor.

Gerçek bir köpeğe çok benzediğini kaydeden Weilan CTO'su Ma Jie, robotun otonom çalışmasının sağlanması, hızlı eğitilerek komutlara uyması ve anında tepki verebilmesi adına 5G teknolojisini kullandıklarını ifade etti.

"TEKMELEYEREK TEST ETTİK"

Dört metal ayağıyla gerçek bir köpekten daha sağlam, diye açıklayan Ma, ekiplerinin sağlamlığını defalarca tekmeleyerek test ettiğini dile getirdi.

Fransız Basın Ajansı (AFP)'na konuşan Ma, "Zemin yüksekliğini, adım frekansını ayarlamak ve ortama uyum sağlamak için zeminin sürtünmesini ve yüksekliğini tahmin edebilir" dedi.

 DÖRT FARKLI MODELİ BULUNUYOR

Yüksek teknolojiye sahip olmasının yanı sıra bulunduğu ortamı algılamak; "duymak" ve "görmek" için sensörler ve yapay zeka teknolojisinden faydalanan ürünün, bugüne kadar pazara sunulan serisinde; AlphaDog C100, AlphaDog C200, AlphaDog E300 ve AlphaDog E400L olmak üzere dört ayrı model bulunuyor.

Komünist Çin'in kurucusu Mao Zedong'un döneminde evcil köpek sahibi olmak yasakken, yasağın kalkmasıyla birlikte o zamandan beri Çin'de hayvana karşı olan ilgi ciddi ölçüde arttı.