Bosforo Mühendislik, milyonda bir bakteriye izin veren aseptik dolum üretimi ile “Hijyen benden sorulur” diyor.

Paketleme ve inovatif sistem odaklı çalışan Bosforo Mühendislik Kurucusu Ahmet Emre Turgut, dolum üniteleri üretiminin ne kadar stratejik olduğunu şöyle anlatıyor: 

SÜTÜ ULTRA CLEAN TEKNOLOJİSİ ŞİŞELİYOR

“Süt gibi gıda ürünlerinde, on binde 1 bakteriye izin veren Ultra Clean sistemini kullanıyoruz.”
Boş süt şişesinin sisteme girerek temizlendikten sonra, hidrojen peroksit ile ikincil bir temizlik işleminin yapıldığını belirten Turgut, bu maddenin dışarı atıldıktan sonra, pozitif basınçla, virüs girmesinin mümkün olmadığı kapalı ortamda, süt ve ketçap dolumunun yapıldığını anlatıyor.

 İLAÇ, ASEPTİK DOLUM TEKNOLOJİSİNE EMANET

10 üzeri 6 ile ifade edilen aseptik dolumun ilaç sektöründe kullanıldığına işaret eden, Turgut, 1 milyonda bir bakteriye izin veren, aseptik dolumun ilaç sektörü için üretildiğini kaydediyor.

BOSFORO, BOLOGNA VADİSİ'NDE 

Turgut, Bosforo Mühendislik’in ambalaj ve paketleme sektöründe Silikon Vadisi haline gelmiş Bologna Vadisi'ndeki çözüm ortaklarıyla birlikte, her gereksinimi bir proje olarak değerlendirerek sistem modellemesi yaptığını ve en teknolojik çözümleri ürettiğini anlatıyor.