Avrupa’daki ve dünyadaki benzer firmaların yanı sıra trendleri yakından takip ettiklerini söyleyen HTS Mühendislik CEO’su Onur Hanlıoğlu, Avrupa’da entegratör bir firma olan ve robotlu otomasyon projeleri yapan SVIA’nın bir uygulamasını uyarladıklarını belirtti ve uygulamayı şöyle anlattı: “Bir endüstriyel kamerayla konveyörde akan ürünlerin takibini yaparak doğru pozisyonda gelenleri, rast gele dökülenleri, bu arada konveyörün de bir kazanı var, konveyörün rastgele oraya ürünler dökülüyor ve konveyöre oradan aktarılıyor. Konveyörden akan ürünleri kamera ile pozisyon bilgisi alarak robotu besleme yaptık ve hatalı gelen veya robotun alamadığı ürünleri de geri kazana dökülmesini sağlayarak bir uygulama devreye aldık. Burada operatör bir kereye mahsus konveyöre yani kazana ürünleri döküyor. Bir ya da iki vardiya geliyor, bir daha uğramıyor. Bunu o kadar esnek hale getirdik ki, her üründe bunu yapabiliyor. Bizim altyapımızda her ürünü bu sistemde kullanabiliyorsunuz, besleme konusunda bu da bir özgürlük sağlıyor.”

“ÇOK FAZLA TALEP GELİYOR”

Avrupa’da benzer firmaların söz konusu uygulamayı yaklaşık 100 bin euroya sattığını ancak kendilerinin 70-80 bin euro bandında satabildiklerini ve bunun Türkiye’de kendilerini rekabetçi hale getirdiğini vurguladı.

Bu konuda oldukça fazla talep aldıklarını belirten Hanlıoğlu, 1 senede yaklaşık 3-4 tane hücre satışı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Otomotiv sektöründe gazaltı kaynak ve tezgah besleme konusunda uzman olduklarını kaydeden Hanlıoğlu, “Aynı zamanda punto kaynağında da iyi bir firmayız. Fikstür tasarımları ve imalatı yapıyoruz.” dedi.