18 Ocak 2018 tarihinde Grup Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar'ın başkanlığında, Ege Fren Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 1 milyon avroyu aşan yeni yatırımı Kataforez ve Toz Boya Hattı açılışı gerçekleştirildi.

Ege Fren, 30’uncu kuruluş yılını kutluyor ve sektörde Otomotiv Tedarik Sanayi’nin öncü kuruluşları arasında yer almakta. Meritor ortaklığı ve Bayraktar Holding ile Türkiye’nin ilk ağır ticari araç fren üreticisi olma özelliğine sahip bulunan şirket, Ege Serbest Bölgesi’nde kurulu yer alan fabrikasında dijital sisteme geçiyor.  

Yatırımın özelliğinin başında son yenilikleri baz alarak teknolojik içerikleri bünyesinde bulundurup, buna dair hatasız ürün imalatına yönelik birden çok otomasyona sahip olan bu üretim hattı, firma tarafından yapılmış tek seferde en büyük yatırım özelliği taşımakta. Gerçekleştirilen tesis, yılda 250 bin m2 boya ve kaplama kapasitesine sahip olacak.

Şubat 2018 ayı içerisinde start alacak tesis aracılığı ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik; kaliteli, hızlı ve de hatasız hizmet vermeyi göz önünde bulunduruyor.

2016 yılında Ege Fren Türkiye'nin tek ve ilk "Ağır Ticaret Disk Fren Montaj Hattı" yatırımını da gerçekleştirerek, üç vardiyada yıllık olarak 225 bin adet fren üretme kapasitesine ulaşarak, bir ilke imza atmıştı. 

EBSO'nun açıklamış olduğu “100 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 74’üncü sırada yer alan Ege Fren 1987 yılında İzmir’de kuruldu.Otomotiv sektöründe ana sanayi için fren, işlemeli otomotiv parçaları ve fren alt parçaları üreten Ege Fren, yurt dışında ve içinde olmak üzere global markaların tedarikçisi ve lisanslı üreticisi konumunda bulunmaktadır.