Endüstriyel robotların Türkiye’deki en büyük buluşmasına sahne olan 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci gününde Uluslararası Robot Yatırımları B2B İhracat Zirvesi gerçekleştiriliyor.

Robot Yatırımları Zirvesi B2B alanında gerçekleştirilen uluslararası bir organizasyon olan görüşmelerde İran, Rusya, Beyaz Rusya, Mısır, Ukrayna ve Azerbaycan olmak üzere toplam 6 ülkenin büyük fabrikalarında görev alan genel müdürler, satın alma yöneticileri ve üst düzey yetkilileri katılıyor.

Yatırımcılar, Zirve katılımcısı sektör temsilcileriyle birebir görüşerek, yatırım yapmak üzere bir araya geldi.

50’DEN FAZLA FABRİKA TEMSİL EDİLİYOR

Görüşmede 50’den fazla fabrika temsil ediliyor. Bazı firmalar mevcut fabrikalarına, bazıları ise kuracakları yeni fabrikalarına yatırım yapmak için, robot alımlarıyla ilgili sektör temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştiriyorlar.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Catchthebusiness Genel Koordinatörü Hakan Culfa, “Mevcut fabrikalarına ilave hatlar, hatlarında modernizasyon yapmak ya da yeni açacakları fabrikalarda robot alımı, hat kurulumu gibi projelerini, taleplerini ve ihtiyaçlarını anlatıyorlar. Türkiye’den katılan Zirve katılımcısı olan entegratör firmalar, robot üreticisi firmalar ise nasıl destek olabileceklerine ilişkin yatırımcılarla fikir alışverişinde bulunuyorlar. Son kullanıcılar olan yabancı firmalar görüştükleri sektör temsilcilerini ülkelerine, tesislerine davet ediyorlar. Bu kişiler karar verici konumunda bulunuyor ve yatırım yapma konusunda yetkili kişilerden oluşuyor. Verimli geçen görüşmeler bugün gün boyu devam edecek. Yarın (Zirve’nin son günü) ise, bu kişiler sergi alanını ve standları gezecek.” dedi. 

5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, 2. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi ile eşzamanlı olarak 1-3 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy WOW Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.