Schmalz, güçlü vakumu doğrudan entegrasyonla birleştiren, yerden tasarruf sağlayan, merkezi olmayan vakum jeneratörlerine olan talebe yanıt olarak yeni SCPM ailesini geliştirdi. 

Optimize edilmiş vakum kapasitesi ve kompakt boyutları, ejektörlerin vantuzun çok yakınında kullanılmasını sağlıyor.

Sadece tek konnektör ve hava bağlantılı, kompakt bir pnömatik ünite oluşturmak için 16’ya kadar ejektör kolayca blok olarak kullanılabiliyor. Bunun anlamı, kullanıcıların bu sayıdaki vakum devrelerini tek bir cihazda kurarak ve ayrı ayrı kontrol edebilmeleri ve farklı parçaların birbirlerinden bağımsız olarak yalnızca bir terminalle kullanılmalarını sağlayabilmesidir.

Diğer ilginç bir özellik de, doğru vakum jeneratörünün seçimini büyük ölçüde kolaylaştıran modüler sistemdir: Farklı modüller kullanılarak, sadece bir ana gövdeyle üç farklı versiyon oluşturulabiliyor. 

Temel SCPMb modeline ek olarak, “c” nin “kontrol” anlamına gelen bir “c” sürümü de bulunuyor. Otomatik hava tasarrufu işlevi ve aktif hava üflemesi gibi ek özelliklere sahip olan bu versiyon, kullanım sırasında basınçlı hava tüketimini yüzde 80’den daha fazla azaltıyor. SCPM’nin akıllı “i” sürümü, tüm üretim sürecini izlemek ve kontrol etmek için sayısız fonksiyon sunuyor.

SCPMi: OKUMA, YAZMA, ANALİZ

Proses kontrol sistemindeki haberleşmenin yanında, NFC (yakın alan haberleşmesi) teknolojisi kullanılarak, tablet ve akıllı telefon ile veri ve parametreler izlenilebiliyor. 

NCF’nin en önemli avantajı, güvenli olarak cihazlar arasında noktadan noktaya bir haberleşme sağlıyor. Schmalz’ın ControlRoom aplikasyonu ile cihaz üzerinden veriler okunabiliyor ve istenilen parametreler değiştirilebiliyor.