Yaskawa, Avrupa ve çevre bölgelerindeki müşterilerinin taleplerini daha hızlı karşılayabilmek ve bu bölgedeki müşterilerine kapsamlı hizmet sunabilmek amacıyla robot fabrikasının açılışını gerçekleştirdi."

İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Slovenya’nın Kocevje şehrinde gerçekleştirilen yatırımla ilk kez Japon menşeli bir robot üreticisi Avrupa’da fabrika yatırımı yaptı.

Firmadan konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, “Bu heyecan verici projeden dolayı çok heyecanlı ve aynı derecede gurur duyuyoruz!” denildi.

Yaskawa Türkiye Genel Müdürü Turgay Halimler, Yaskawa’nın özellikle son yıllarda Avrupa’da büyük yatırımlar yaptığının altını çizerek, bazı Avrupalı üreticiler Asya’da fabrika kurarken, kendilerinin Avrupa’da üretime yöneldiklerini söyledi.

Avrupa’daki talebimizin yaklaşık yüzde 80’ini bu fabrikadan karşılayacaklarını ifade eden Yaskawa Europe GmbH Avrupa Pazarlama Direktörü Armin Schlenk, söz konusu fabrika aracılığıyla üretimin yanı sıra müşteri hizmetleri konusunda Avrupa çapında daha hızlı hizmet sunabileceklerini belirtti.

Fabrika bünyesinde 200 çalışanın istihdam edileceği bildirildi.