AVENCO Robotik Kurucusu Berkay Doğan, Robot Yatırımları Zirvesi’nde paletleme, işleme ve eklemeli imalat alanlarında üretim yapan sektör yöneticileri ile bir araya gelerek onlarla çözümlerini paylaşmak istediklerinin altını çizdi.

“ORTA DOĞU VE AVRUPA’DA AVENCO OLARAK YER ALACAĞIZ” 

AVENCO Robotik olarak kuruldukları gün itibariyle özel proje çözümleri üretmeye, yapılmamış veya riskli bulunan projeleri hayata geçirmeye başladıklarını söyleyen Doğan, “Bu durum, ülkemizde robotlu üretimin hakim olduğu alanlarda bir çok firma pozisyon almış ve birbirlerine benzer çözümler sunuyorken, daha farklı başarılara imza atmak adına zaruriydi.” dedi. Söz konusu çalışmalar neticesinde sektörde bilinirliklerinin artması ve tecrübe edinmelerinin ardından stratejilerini yenilediklerini dile getiren Doğan, 2 yılı aşkın bir süredir standart robotik hücreler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

“BİRÇOK İŞLEME PROJESİNE OFFLİNE DESTEK VERDİK”

Standart robot uygulamaları geliştirme ve bu alanda global bir marka oluşturma hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Doğan, “Craft torba, kutu, çuval ve benzeri ürünlerin hat sonu paletleme yapıldığı bütün üreticiler hedef sektörlerimizi oluşturuyor.” dedi. 

Bir diğer tecrübeli ve etkin oldukları alanın endüstriyel robotlar ile 5 eksen CNC işleme yapmak olduğunun altını çizen Doğan, “Avrupa ve Orta Doğu’da 30’dan fazla sistem devreye aldık. İşleme projeleri offline-çevrim dışı programlama tecrübesi ve yetkinliği kazandırdı. Sprutcam distribütörü olarak birçok işleme projesine offline programlama desteği verdik. Bu alandaki çalışmalarımız eklemeli imalat veya daha yaygın bilinirliğiyle 3D Printer uygulamalarına çok hızlı destek vermemizi sağladı. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de yapılan 3D printer ev çalışmasının teknik bütün aşamalarında bulunarak başarılı bir netice aldık. 3D Printer ile ev ve yaşam alanları yapmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Zirve’de paletleme, işleme ve eklemeli imalat alanlarında üretim yapan sektör yöneticileri ile bir araya gelebilmek ve onlarla çözümlerimizi paylaşabilmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“YENİ YATIRIMLARDA YER ALMAYI AMAÇLIYORUZ”

Zirve ile ilgili hedef ve beklentileriyle ilgili açıklamalarda da bulunan Doğan, “Zirve’de, pandemi sonrası yatırım yapacak sektör temsilcileri ile bir araya gelebilmek, farklılaşan arz talep dengesi ve yapılan yeni üretim yatırımlarında sistemlerimizi devreye almak istiyoruz. Bu anlamda paletleme, işleme ve eklemeli imalat alanlarında iddialı çözümlerimizi ziyaretçilerle buluşturacağız.” açıklamasında bulundu.