Otomasyon ve robotik gelecekte endüstri için nasıl bir rol oynayacak? Hangi gelişmeler ve teknolojiler yarının çalışmalarını şekillendirecek ve yapay zeka ne kadar önemli hale gelecek? 21-24 Haziran 2022 tarihleri arasında Münih'te gerçekleşen automatica, sayısız yenilik ve trendin yanı sıra bu soruların yanıtlarını da sundu.

Dünyanın önde gelen akıllı otomasyon ve robotik fuarı olan automatica’da 35 ülkeden toplam 574 katılımcı yer alırken, fuarı yaklaşık 75 ülkeden 28 binden fazla kişi ziyaret etti. Almanya'dan sonra ilk on katılımcı ülke İtalya, İsviçre, Avusturya, Danimarka, Hollanda, Kanada, Fransa, Polonya, İngiltere ve ABD oldu. Uluslararası ziyaretçilerin oranı, özellikle Doğu Avrupa'dan yüksek bir katılımla yüzde 38 civarındaydı.

Bilançonun çok olumlu olduğunu belirten Messe München Genel Müdürü Dr. Reinhard Pfeiffer, "Burada otomasyon ve robotiğin geleceğini deneyimledik. Bu sektörde inovasyon seviyesinin bu kadar yüksek olması inanılmaz ve tabii ki çok sayıda katılımcının yeni ürünlerin ilk kez sunulduğu platform olarak bir kez daha automatica’yı seçmesinden çok memnunum. Bu, automatica’nın gelecek yıl daha erken bir tarihte, bu başarıyı geliştirebilmesi için en iyi ön koşuldur." dedi.

ENDÜSTRİ İÇİN İLHAM KAYNAĞI

HAHN Otomasyon Genel Müdürü ve VDMA Robotik + Otomasyon Derneği Başkanı Frank Konrad’a göre, dört günlük ticaret fuarından sonra kesin olan bir şey var: "automatica, önde gelen ticaret fuarı olarak, yıllardır sergi ve endüstri trendlerini ve yenilikleri tanımak ve bunları gelecekte daha da geliştirmek için ene doğru platform. Pek çok yüksek nitelikli potansiyel müşteri ve uzman oradaydı ve doğrudan temas ve açık iletişim için fırsat arıyorlardı." 

KUKA Pazarlama Müdürü Wilfried Eberhardt’ta aynı fikirde: “Otomasyon, robotik ve dijitalleşme büyümenin itici güçleridir. automatica, bu zorlu zamanlarda endüstri için önemli bir itici güçtür. Fuar günleri, farklı bir izleyici kitlesi ile değerli tartışmalarla karakterize edildi.” Ve robominds CEO'su ve Kurucu Ortağı Tobias Rietzler şunları ekliyor: “Robominds'ten gelen yenilikçi çözümler tamamen yeni endüstrilere ve uygulama alanlarına taşınıyor. Bu da teknolojinin, ürünlerin ve uygulamaların bir araya gelerek çözümler oluşturduğu otomatik bir platforma sahip olmayı daha da önemli kılıyor. automatica'ya dört yıllık bir aradan sonra, katılmış olmanın verdiği coşku robominds'te harika karşılanıyor: Şimdiye kadar beklenenden daha fazla sorgu üretebildik. Önümüzdeki yılı şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz!”

DESTEKLEYİCİ PROGRAMLAR, TEMATİK LİDERLİĞİ DE KANITLIYOR

automatica, fuar sunumlarına ek olarak, bu yıl 150'den fazla açılış konuşması, panel tartışmaları, sunumlar ve canlı gösteriler ile yine geniş kapsamlı bir destek programı sundu.

VDMA Robotics + Automation'ın Genel Müdürü Patrick Schwarzkopf, “automatica'nın bu yıl, destekleyici programın kalitesi ve çeşitliliği açısından şüphesiz liderliğini kanıtladığını vurguluyor. Katılımcıların burada gördükleri harika.” Bu aynı zamanda Future Robotics Hall'da ilk kez düzenlenen TestZone veya, unutmamak gerekirse, munich_i gibi diğer program öğeleri için de geçerliydi. i_space , Robothon ve munich_i Hightech Zirvesi." değerlendirmesinde bulundu.

MUNICH_I YÜKSEK TEKNOLOJİ ZİRVESİ

Robotiğin yanı sıra, "yarınları güçlendiren zeka" sloganıyla yapay zeka konusuna da odaklanıldı. Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder, munich_i Hightech Zirvesi'nin açılışında bu teknolojilerin önemini vurguladı: "Yapay zeka ve robotik için bu platformla Bavyera, gelecek için bir ölçüt belirliyor! Teknoloji dünyayı daha iyiye doğru değiştiriyor. Fırsatlara inanıyoruz.”

automatica'nın proje yöneticisi Anja Schneider bunu kısaca şöyle ifade etti: "Son dört gün içinde burada sunulanlardan heyecan duyuyorum, özellikle bu zorlu zamanlarda. Çok uzun bir aradan sonra, bu yılki etkinlik sektör için yeni bir başlangıç gibi görünüyor.”

AUTOMATICA VE LASER WORLD OF PHOTONICS 2023'TEN İTİBAREN AYNI ANDA

automatica gelecek yıl organize edilecek.

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

Değişim için iyi bir neden: ticaret fuarı ritmini değiştiriyor ve bu nedenle gelecekte LASER World of PHOTONICS ile paralel olarak düzenlenecek.

Dünyanın önde gelen her iki fuarı da ilk kez 27-30 Haziran 2023 tarihleri arasında ve daha sonra da iki yılda bir aynı anda ve tek çatı altında gerçekleşecek.