İsveç menşeli Kuzey Avrupa’nın önde gelen gıda üreticisi Atria, ürünlerini etiketleme, paketleme ve ambalajlama da Universal Robots’un cobot’larını kullanıyor. 

Marketler ve perakende zincirleri için vejetaryen ve gurme ürünler üreten İskandinav gıda üreticisinin prosesi doğrultusunda karides, enginar, kurutulmuş domates gibi özel ürünler etiketlenmesinin ardından ambalajlanıyor ve paletleniyor. 

Atria, İsveç’in Skene kasabasında konumlanan fabrikasında Universal Robots’un iş birliğine dayalı UR5 ve UR10 modellerini kullanarak her üretim hattı teslimat amacıyla saatte ortalama 228 ürünü hazırlıyor. 

UNIVERSAL ROBOTS’UN COBOT’LARI 1 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDİYOR

Yatırımın geri dönüş süresinin 1 yıl olduğu belirtilirken, Atria’nın Cobot Entegrasyonundan Sorumlu Teknik Müdürü, çalışan maliyetlerini düşük tutmanın yanı sıra verimli ve etkili bir şekilde üretim yapabilmek amacı ile yola çıktıklarını kaydetti. 

Gıda üretici oldukları için duruş sürelerini minimuma indirmelerinin önemli olduğunun altını çizen firmanın Teknik Müdürü, böylelikle taze ürünleri rekabetçi bir fiyat ile sağlayabildiklerini belirtti.  

ATRIA, PAKETLEME GEÇİŞ SÜRESİNİ 6 SAATTEN 20 DAKİKAYA DÜŞÜRDÜ

Çalışanlar için de avantaj sağlayan hızlı kurulumu, kullanım kolaylığı gibi özellikleri ile cobot’ları tercih eden Atria, hantal, pahalı ve yer kaplayan endüstriyel robotu ve paketleme makinasını emekliye ayırdı.

Paketleme konusunda zamandan önemli ölçüde tasarruf elde ettiklerini söyleyen Atria Teknik Müdürü, paketleme geçişlerini cobot’lar sayesinde 6 saatten 20 dakikaya indirdiklerini vurguladı. 

Atria Teknik Müdürü ayrıca, ilk üç cobot’u devreye aldıklarından bu yana karton firelerini yüzde 25 oranında azalttıklarını, böylece paketleme bölümündeki malzeme kullanımını da iyileştirdiklerini sözlerine ekledi.