İlk üretimleri ATK 16 (Atak kol) robotu ürettikten sonra ikinci senesinde de, yeni bir robotla devam eden tek yerli marka konumunda.

Hamle Mühendislik Genel Müdürü Murat Akkaya, ikinci robot ATÜ 3.3 (Atak Üçgen) ile ilk aşamada, iç piyasadan gelen talepleri karşılayabilecek kadar üretim yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Ürünlerimizle, geleceğin pazarını şekillendiriyoruz. Almanya, Azerbaycan ve ABD ile görüşmeler devam ediyor” sözleriyle ürünlerine uluslararası ilginin de artan oranda devam ettiğini kaydetti.

Çin’in en büyük robot üreticisinin, ATAK Robotla iletişime geçtiğini anlatan Akkaya, ihracata bakış açısını şöyle ifade etti: “15 bin robot üretiminin, 12 binini iç pazara üreten Çinli üretici için de ihracat çok arka planda kalıyor. Bizi de, şimdilik Türkiye’ye odaklanmış durumdayız.”

Türkiye’nin en büyük firmalarına robot üretimi çalıştıklarını anlatan Akkaya, “Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası markalardan da, ürünlerimize ilgi sürüyor” dedi.

2015’ten bu yana entegre projesinde 2020’de piyasaya sunma hedefiyle dört ana tipte robot ürünü üzerindeki çalıştıklarını anımsatan Akkaya, SCARA robotun 2019’daki ST Alternatifin Robot Uygulamaları Fuarı’na yetişeceğini belirtiyor.
Akkaya, çalıştıkları dört tip, Atak robotu şöyle ifade etti: Altı eksenli kol, Delta robot (üçgen), Paletleme robotu, SCARA robotu.

ATAK 4'DE ÖĞRENCİLERDEN GELDİ
Deniz Yıldızları Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bir robot uygulamasına sponsor olan ATAK Robot, TÜBİTAK'ın da teknoloji yarışmasında, dördüncülük ödülü aldı. Projeyi çalışan öğrencilerden, Emrullah Seyrek ve Semih Esen'in Endüstri Medya'ya verdiği bilgiye göre, dört eksenli, joyistik kontrollü, paletleme işi yapan robot kol üretimi yaptığını kaydettiler.