Hamle Bilgisayar ya da daha tanınan adıyla Atak Robot Genel Müdürü Murat Akkaya, ST Endüstri Medya’ya robot uygulamalarında ihtiyacı duyulan nitelikli personeli yetiştirmek üzere kolları sıvadıklarını anlattı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki lokasyondaki, akademiye ilginin yoğun olduğunu ifade etti.

Akkaya, Bilişim Vadisi’nde Atak Robot’u geliştirirken, Dijital Dönüşüm Akademisi’nde, teknoparkla işbirliği ve bölge üniversiteleriyle de etkileşim içinde olduklarını kaydetti.

Gebze’deki üniversitelerle yetinmediklerini belirten Akkaya, İstanbul’daki özel üniversitelerle de işbirliğiyle, ortak eğitimler düzenleyip, ihtiyaç duyulan akademik destek için etkileşim içinde olduklarını söyledi.

Akademide çalıştaylar düzenleyip, dijital dönüşümün, teknik ve pratik yollarını örtüştürdüklerini kaydetti.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM AKADEMİSİ 

Akkaya, bilişim teknolojileri, dijital dönüşümün yönetimsel boyutu ve endüstri teknolojilerinin pratik karşılaştırmalı uygulamaları, olmak üzere akademideki çalışmaları üç ana başlık altında topladı.

“Öncelikle öngörümüze göre, dijital dönüşüm sürecimizde mevcut insan kaynağının yeniden eğitimden geçirilmesi hayati önem taşıyor.” Diyen Akkaya, ana hedef kitlelerinin, endüstri çalışanları ve bu çalışmaya aday işsiz mühendisler olduğuna işaret etti.

ATAK ROBOT NEYE SPONSOR OLUYOR?

İstihdamın, nitelikli işgücü ve dijital dönüşümle desteklenmesi gerektiği tespitini yapan Akkaya, bu çabanın devamı olarak, içinde olmak istedikleri iş fikirlerine ortak olarak, maddi destek verdiklerini kaydetti.


Klasik sponsorluktan farklı olarak, Atak Robot, lise ve üniversitedeki öğrencilerin çalışmalarına maddi destek veriyor. Öğrencilerin projesine ortak olduklarını anlatan Akkaya, proje kültürünü aktarmaya çalıştıklarını ve mutlaka ortak olacakları projeleri seçtiklerini vurguluyor.


ATAK ROBOT PROJEYİ NASIL SEÇİYOR?

Çalışma alanında olan projelere odaklandıklarını söyleyen Akkaya, “Ya robotik ya otomasyon ya da bilişim teknolojileriyle ilgili konular arasından, içinde olmak istediğimiz projeleri seçiyoruz” dedi.

Gebze Çolakoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptıkları sponsorluk çalışmasında, okulun robotun, mekanik aksamı tarafına, kendilerinin ise kontrol sistemini destekleyerek, çocuklara eğitim kısmını üstlendiklerini belirtti.
Akkaya, mevcut öğrenci grubunun bir, kızlar takımı, olduğunu ve teknik bilgiyi, sahada uygulayarak verdiklerini söyledi.

HEDEF: ÖĞRENCİLERİ NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE KATMAK

Öğrencilerin üstlendikleri alanı doğru şekilde öğrenmelerini hedeflediklerini kaydeden Akkaya, kendi donanım ve bilgilerini paylaşarak, gençleri, robot uygulamaları sektörüne kazandırdıklarını ifade etti.


ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ

Öğrencilere, her parçanın çizimini öğrenmeyi zorunlu tuttuklarını, kodlamayı öğreterek, robotta kullanılan step sürücü gibi ekipmanları da, mutlaka öğrettiklerini vurgulayarak, “Çocukların hayatlarını değiştirecek, nitelikli iş gücü hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.