Altınay Teknoloji Grubu bünyesinde bulunan Olbricht Cam ve Transfer Teknolojileri A.Ş., 22-25 Mayıs tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Uluslararası Çin Cam Fuarı, China Glass 2019’da ürünlerini sergiledi.

Bu yıl 30.’su gerçekleştirilen Asya kıtasının en büyük cam sanayi fuarı olan China Glass’a katılan Olbricht Automation GmbH Genel Müdürü Serhat Oran ile fuar sonrasında katılımları ile ilgili görüştük.

Fuara katılmanızdaki temel amaç nedir? 

OLBRICHT, Çin cam sektörüne otomasyon konusunda Almanya’dan ilk giren firmalardan olmasına rağmen, yıllar içinde önceliklerin değişmesiyle bu pazara olan odağı azalmıştı. OLBRICHT’in Altınay Teknoloji Grubu bünyesine katılmasıyla birlikte, Çin pazarını öncelikli pazarlarımızdan biri olarak belirledik. Arkasından, Çin’de iş geliştirme faaliyetlerimizi üstlenecek bir partnerle iş birliği yaptık. Bu çalışma hızlı bir şekilde meyvelerini verdi ve geçtiğimiz dönemde Çin’in en büyük cam üreticisi olan Fuyao’nun otomotiv cam üretimi için bir ön-laminasyon hattı teslim ettik. China Glass 2019 Fuarı, partnerimizle birlikte Çin’de iş geliştirme konusunda yürüttüğümüz ilk faaliyet olması açısından büyük önem taşıyor. Çin’deki potansiyel müşterilerimize, artık lokal bir varlığımızın olduğunu bildirmek için çok doğru bir platform oldu. Hangi alanlarda kendilerine destek verebileceğimizi anlatabileceğimiz önemli bir aktiviteyi gerçekleştirmiş olduk.

Fuar nasıl geçti, izlenimlerinizi öğrenebilir miyiz?

Fuar beklentilerimizin üzerinde olumlu geçti. Doğal olarak Çin’deki potansiyel müşterilerden standımızı ziyaret eden birçok müşteri oldu. Ancak ve bu bizi şaşırtan bir şey oldu: gördüğümüz kadarıyla Düsseldorf’ta iki yılda bir gerçekleşen Glasstec Fuarı’ndan sonra cam sektörünün en önemli uluslararası fuarı olmuş. Kuzey Amerika kıtası dışında hemen hemen her kıtadan potansiyel müşterilerle irtibatımız oldu. Hindistan’dan Polonya’ya kadar farklı coğrafyalardan gelen firmalarla görüşme fırsatımız oldu.

Fuarda sergilediğiniz öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Bu fuara özel bir ürün sergilediniz mi?

Çin pazarında önemli bir yer kazanacağına inandığımz ve OLBRICHT’in yıllar içinde geliştirip mükemmelleştirdiği “Nipper Roller” otocam ön laminasyon hattının fuarda canlı olarak gösterme imkanımız oldu. Bu ekipman, otocam firmalarına kaliteden ödün vermeden üretim maliyetlerini ciddi oranda düşürme imkanı sağlıyor. Tanıtımını yaptığımız diğer bir ürün, düz cam laminasyonunda tam otomatik ve yüksek kapasiteli eşleştirme sistemidir (laminated glass lay-up sistem, clean room automation).

Fuar katılımlarına devam edecek misiniz? Önümüzdeki dönemde bu konudaki planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Belli başlı sektörel fuarlara katılmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde 17-19 Eylül’de gerçekleştirilecek “GlassBuild America” ve 1-3 Ekim tarihlerinde düzenlenecek “5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi”ne katılacağız. Bu iki fuardan da olumlu geri dönüşler alma konusunda ümitliyiz.