Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, fabrikasında TED Rönesans Koleji’nin lise 10. sınıf öğrencilerini ağırladı. 

Firmanın Kocaeli TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında gerçekleştirilen teknik geziye, BTEC Business programı alan öğrenciler katılırken fabrika gezisinin yanı sıra firma yetkilileri öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

BTEC PROGRAMINI SEÇEN ÖĞRENCİLER KATILIYOR

BTEC Business dersini seçen lise 10. sınıf öğrencilerinin bir şirketin organizasyon yapısını gözlemleme ve pazarlama stratejileri hakkında fikir almalarını amaçlayan gezi sayesinde öğrenciler, bugüne kadar edindikleri bütün teorik bilgilerin pratikte uygulanma sürecini gözlemleme imkanı buldu.

TED Rönesans Koleji, BTEC Business programını alan öğrencileri için endüstriye yönelik verimli geçen teknik gezilere devam etmeyi planlıyor. Bu kapsamda okulun 9. sınıf öğrencilerine yönelik benzer bir fabrika ziyareti planı bulunuyor.

Okulun Halkla İlişkiler Bölümü Yetkilisi Tuba Muharremoğlu, Türkiye’deki ticaret fuarlarını da ziyaret edeceklerini, böylece 10. sınıf öğrencilerinin satış tekniklerine tanıklık edebileceğini ve öğrencilerin konuyla ilgi detayları bizzat firmaların uzman satış ekibinden öğrenebileceğini dile getirdi.

BTEC PROGRAMI NEDİR?

BTEC (Business Technology Education Council/İşletme ve Teknoloji Eğitim Konseyi) programı, bir okulda uygulanan eğitim-öğretim programı ile birleştiği zaman, öğrencilere seçtikleri meslek için hazırlanmalarına yardımcı olacak çeşitli pratik bilgi ve beceriler kazandırıyor. 

Proje çalışmaları ve uygulamaya yönelik, iş hayatıyla ilgili etkinlikler sınıf-içi öğretim ile birleşiyor ve öğrencilerin takım çalışması, yaratıcı düşünme ve sunum becerilerinin dahil olduğu davranışsal beceriler kazanmalarını sağlıyor. 

TED Rönesans Koleji de 7. sınıftan liseye kadar uluslararası alanda kabul görmüş Uygulamalı Bilim İlkeleri, Sanat ve Tasarım, Müzik, İşletme ve Sosyal Medya programları gibi BTEC programları uyguluyor.