Öğret, oynat modeliyle Türkiye’nin ilk Kobot’unu (kolay robot) üreten As Metal, beş ve altı eksenli üretimden sonra, sistemi daha da geliştirmiş. İlave aksamsız Kobot’un mucidi, As Metal, 1,5 yıllık bir çalışma sonrasında, 2019’da çok daha kolay öğrenen bir modeli piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.

As Metal Teknik Müdürü Dr. Serkan Necipoğlu, ST Endüstri Radyo’da, Murat Bayar’ın hazırlayıp sunduğu, Teknoloji Gündemi programının konuğu oldu.

As Metal, yerli üretimi kobotlar ile ve 2019 yılı için geliştirilen daha kolay öğretilen kobotların, üretime katkısını değerlendiren Dr. Necipoğlu, gerek hız, gerek maliyet, gerekse hatasızlık için robot uygulamalarının, rekabetin anahtarı olduğunu söyledi.

İLAVE AKSAMSIZ KOBOTUN MUCİDİ AS METAL

5 ve 6 eksenli Kobot’u ürettiklerini anlatan, Dr. Necipoğlu, ilave aksamsız Kobot’un mucidi As Metal’in, yurtdışından farklı olarak ve motoru daha başarılı kullandığını, hiçbir aksama gereksinim duymayan modeller ürettiğini söyledi.

2019'DA DAHA KOLAY ÖĞRENECEK

2019’da çok daha kolay öğrenen robotu (ileri teknolojili kobot) piyasaya çıkarmaya hazırlanırken, yerel talebe yetişmek için hızlı biçimde üretime odaklandıklarını kaydetti.

Dr. Necipoğlu, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayi İş Adamları Derneği’nde (AİMSAD) Eğitim Komitesi Başkanlığı görevinde, Türk eğitim sistemine yönelik çalışmalar yürüttüğünü de ifade etti.

Radyo Programı İçin Tıklayın