Ar-Ge yatırımlarına devam eden ve bu kapsamda bir yandan da kadrosunu genişleten Alp Mühendislik Otomasyon, Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi” 2019 yılı araştırmasında ikinci 250’ye girmeyi başardı.

Manisa merkezli şirket, Ar-Ge hafızası oluşturmak amacıyla bu alana yapılan yatırımları, harcamaları önemseyen ve değerlendiren kurumun yayımladığı listede 465. sırada yer aldı.

3 MİLYON TL'YE YÜKSELTECEK

Listedeki detaylara göre, 2019 yılında şirketin toplam 49 Ar-Ge personeli bulunuyor ve 2019’da 7 proje gerçekleştirdi. Şirket, söz konusu yılda 1 milyon 800 bin TL’lik Ar-Ge harcaması yaparken, 2020’de bu rakamı 3 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyor. 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alp Mühendislik Genel Müdürü Emre Özmüş, şu ifadeleri kullandı:

"Kısa zamanda hızlı koşarak aldığımız yollar ve başarılarla beraber, 2019 yılında yaptığımız Ar-Ge yatırımları ile Türkiye'de en çok Ar-Ge yatırımı yapan ilk 500 şirket arasına girmenin onurunu bu yolda bize destek olan tüm Alp Mühendislik ailesi ile beraber yaşıyoruz. Bu en güzel günde bize bu yolları açan ve hepimizin eğitiminde bize yol gösteren çok değerli öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler."