T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 1170. Ar-Ge merkezi olarak tescil edilen Robo Otomasyon, Ar-Ge Merkezi Belgesini Ankara’da düzenlenen törenle aldı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra bakan yardımcılarının katıldığı 7’nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni kapsamında Ar-Ge Merkezi belgesini alan firma, bu kapsamda robotik üretim hatları tasarlama ve kurma amacıyla vites yükseltti.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Robo Otomasyon Genel Müdürü Haluk Özcan, “Ar-Ge merkezi olmamız, gelecekte çevik robotik üretim hatlarını tasarlamak ve kurmak için bizi teşvik etmektedir. Ülkemizin yüksek katma değerli ihracatına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Gerekli prosedürleri ve işlemleri tamamlayan firma, geçtiğimiz aylarda “5746 Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun” uyarınca Ar-Ge Merkezi belgesi almaya hak kazanmıştı.