Alp Mühendislik Otomasyon, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 19 Kasım’da Ankara’da düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bakan yardımcılarının katıldığı 7’nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’nde Ar-Ge Merkezi belgesini aldı.

Firmadan yapılan açıklamada; “Önümüzdeki yıllarda da Ar-Ge merkezi olarak katma değeri yüksek inovasyon içeren projelerimizle yine konuşulacağız...” denildi.

Firma adına törende hazır bulunan ve belgeyi alan Alp Mühendislik Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Sezer Şener, “Alp Mühendislik olarak zorlu bir dönemeci daha tamamlayarak, 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezileri Ödül Töreninde Ar-Ge Merkezi belgemizi aldık.” dedi.

Manisa lokasyonunda Ar-Ge merkezi olan ilk 30 firma arasında yer alan Alp Mühendislik, 2019 yılının başında Ar-Ge merkezi olarak tescillenmişti. 

Ar-Ge faaliyetlerine fabrikasının yanı sıra Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent bünyesinde kurduğu ofiste devam eden firma, bu kapsamda çeşitli TÜBİTAK projeleri hayata geçirdi.