İkea’nın tedarikçisi olarak alüminyum mobilya sektöründe bitmiş nihai ürün yapan ve yine İkea’nın diğer tedarikçilerine yarı mamül üretim gerçekleştiren Apro Aluminium, gerçekleştirdiği robot yatırımıyla hedeflediği standardı yakaladı. Apro Aluminium ayrıca,  üretim maliyetlerini düşürerek sektöre fiyat anlamında rekabet edebilecek noktaya geldi. 

“YENİ YATIRIMLARIMIZDA DA ROBOT KULLANACAĞIZ” 

Apro Aluminium 2015 yılının başında faaliyete başlamış olup yüzde 100 ihracatla İKEA’nın tedarikçisi olarak alüminyum mobilya sektöründe bitmiş nihai ürün ve yine İkea’nın diğer tedarikçilerine yarı mamül üretimi yapan bir firmadır. Fabrikamızda şu ana kadar kullandığımız robotları montaj hatlarında ve paketleme hatlarında kullanıyoruz. Şuan yürütülen bütün projelerimizde robotlar mevcut. Uzun süredir devreye alma için çalıştığımız yeni projemizde de baştan sonra robotlarla üretim yapmayı planlıyoruz.

“ZOR PROSESLERDEKİ İHTİYACI GİDERDİK” 

Fabrika ilk üretime robotlu montaj hattı ile başladı yani ilk günden beri robot kullanıyoruz. Tedarikçisi olduğumuz İKEA, global anlamada satın alma yapabildiği için fiyat bazlı rekabetçi durumda olmak zorundaydık. Fiyat anlamında rekabet edebilmek içinse üretim maliyetlerini düşürmemiz gerekiyordu bu da kaliteden ödün vermemiz anlamına geliyordu. Biz belli standartlarda üretim yapmak, tekrarlanabilirliği sağlamak ve zor proseslerdeki ihtiyacı gidermek için robot kullanmaya başladık. 

“ÜRETİM HATLARINI DAHA AZ KALİFİYE ELEMAN 

Robotla aynı işi hep aynı kalitede ve hızda yapabildiğimiz için üretim planlama ve kalite olarak bir standart yakalayabildik. Belli bir standardı yakalayınca üretime etki eden parametrelerle oynayıp üretim hızı, kalitesi ve maliyet olarak kazanımlar yakaladık. Aslında robot kullanmaya sonradan başlamadığımız için bir düşüş hissedemedik ilk günden beri daha az kalifiye eleman ihtiyacı doğuracak şekilde üretim hatlarını planlıyoruz. Robot kullandığımız ve tam otomasyon yaptığımız hatlarda elemanlardan doğan problemleri hissetmiyoruz.