Fanuc, BMW AG ile mevcut ve gelecekteki BMW modellerinin üretiminde robotlarının kullanılması için tedarik anlaşması imzaladı.

Anlaşma kapsamında, Alman menşeli otomotiv grubu, yeni üretim süreçleri ve fabrikalarında kullanmak üzere toplam üç bin 500 yeni Fanuc robotu satın alarak yeni bir iş birliğine imza attı.

Firmanın dünya otomotiv sektörüne yön veren BMW AG’ye endüstriyel robot tedarik edecek olması, sektörde bir kilometre taşı olarak nitelendirilirken, anlaşmanın pazardaki rekabeti artıracağı öngörülüyor.

110’DAN FAZLA ROBOT MODELİ VAR

Robotlar, kapı ve kaporta gibi otomotiv bileşenleri başta olmak üzere üretim süreçlerinin A’dan Z’ye her aşamasında kullanılacak.

BMW Grup’un tedarik ettiği serideki 110’u aşkın robot modelinde, 2,3 tona kadar yükleri güvenle taşıyabilen ve aksları aracılığıyla esnek bir şekilde hareket ettirebilen M-2000 gibi güçlü robot modellerini de barındırıyor.  

Grubun gelecek yıllarda Almanya’daki ve uluslararası alanlarda bulunan üretim tesislerine daha fazla robota yatırım gerçekleştireceği bildirildi.