Tara Robotik, Almanya’dan bir kolaboratif robot firması ile distribütörlük anlaşmasına vardı. 

Konuya ilişkin ST Endüstri Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Tara Robotik Otomasyon Satış Müdürü Emrah Hünerlitürkoğlu, “Almanya’dan bir kolaboratif robot firmasını Türkiye’de temsil edeceğiz, robotları projelerimizde kullanacağız. Eğer bizden bu robotu temin etmek isteyen entegratör firmalar varsa, onlara da vereceğiz. Pazardaki ihtiyaç bizi o noktaya yönlendirdi.” şeklinde konuştu.

“YURT DIŞINDA DAHA ÇOK İŞ YAPMAK İSTİYORUZ”

Bugüne kadar 250 robot kurulum projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Hünerlitürkoğlu, uluslararası çalışmalarına ilişkin ise, “Biz yurt dışında projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Türk mühendisliğini, Türk gücünü yurt dışında göstermek istiyoruz.” dedi. 

Hünerlitürkoğlu, Almanya, Kanada, Suudi Arabistan, BAE-Dubai gibi dünyanın farklı ülkelerinde kurulumlar gerçekleştirdiklerini, halihazırda bir ekiplerinin Polonya’da otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren bir firmaya robot kurduğunu ve bir diğer ekiplerinin ise Hollanda’da kuruluma devam ettiğini söyledi.  

“ENTEGRATÖR FİRMALAR İÇİN TEHLİKELİ”

Hünerlitürkoğlu, kolaboratif robota çok önem verdiklerini ancak cobotların insanlara yanlış tanıtıldığını söyledi ve ekledi: “Aslında biz entegratörler için çok tehlikeli. Satışını yaparken kurulum için entegratör firmaya ihtiyaç yok, herkes kurulumunu yapabilir deniyor. O zaman entegratör firmalar ne iş yapacak? Bu nedenle herkesin kurulum yapması iyi bir şey değil.” 

“EN GÜÇLÜ YANIMIZ, DİNAMİK EKİBİMİZ”

En güçlü yanlarının genç ve dinamik bir ekibe sahip olmak olarak açıklayan Hünerlitürkoğlu, bünyelerinde her biri alanında uzman 43 kişinin görev aldığını belirtti.

Hünerlitürkoğlu, çalışanların birbirleriyle uyumu, firmayı kendi firmaları gibi benimsemeleri ve diğer ekip arkadaşlarını aile gibi görmesinin öneminden bahsetti. 

“EN İYİ MÜHENDİSLİK FİRMASI OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Her işten anlamak yerine konularında uzman olmayı amaçladıklarını kaydeden Hünerlitürkoğlu, “En büyük amacımız, Türkiye’de 5 yıl içerisinde konusunda uzman en iyi mühendislik firması ve 10 yıl içerisinde de konusunda uzman dünyada aranan ilk üç firmadan biri olmaktır.” dedi.

Yüzde 100 müşteri memnuniyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Hünerlitürkoğlu, ilk uygulama sonrası memnun kalan müşterinin ikinci kez sipariş vermesinin kendileri açısından başarı olduğunu söyledi.